AFROBASKET: Đeng blistao

Izvor: MVP.rs, 21.Avg.2015, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AFROBASKET: Đeng blistao

Odigrani su mečevi prvog kola i u preostale dve grupe.

Četvrtak, 20. avgust, je bio drugi dan takmičenja na Prvenstvu Afrike. Odigrane su utakmice prvog kola u grupama B i C, a iznenađenje dana priredila je selekcija Zeleonrtskih Ostrva, koja je savladala Obalu Slonovače sa ubedljivih 76:56.

Ipak, junak je bio Gorgi Đeng. U najzanimljivijoj utakmici drugog dana takmičenja, Senegal je bio bolji od Maroka rezultatom 77:71, a centar Minesote je prikazao impresivnu >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << igru. Meč je završio sa 26 poena, 15 skokova, tri asistencije i dve ukradene lopte, uz šut iz igre 9/18. Na drugoj strani se istakao Abdelhakim Zuita sa 27 poena. Krilni igrač Maroka je prilikom jednog zakucavanja "pokvario" koš.

U petak su na programu nove četiri utakmice. Na teren će timovi iz grupa A i C kako bi odigrali svoje mečeve drugog kola.

REZULTATI (četvrtak)

Grupa B

Angola - Mozambik 84:72

Senegal - Maroko 77:71

Grupa D

Obala Slonovače - Zelenortska Ostrva 56:76

Alžir - Zimbabve 87:67

PAROVI DRUGOG KOLA (petak)

Grupa A

Uganda - Nigerija

Tunis - Centralnoafrička Republika

Grupa C

Gabon - Mali

Egipat - Kamerun

(foto: FIBA)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.