Izvor: MozzartSport.com, 14.Apr.2021, 23:50

AFRIKA: Zamalek, Al Ahli i Simba sigurni

Pregled utakmica odigranih na afričkom kontinentu

TATAUIN – ESPERANS 1:3 (0:1)

(Fudbal, Tunis 1)

Titula prvaka ni ove godine neće napuštati vitrine Esperansa. Četvorostruki uzastopni prvak Tunisa je u zaostalom meču 16. kola na gostovanju Tatauinu upisao četvrtu uzastopnu pobedu u prvenstvu i zadržao devet bodova prednosti u odnosu na Etoile, uz meč manje od istog. Gosti su na isteku sat vremena igre imali dva gola prednosti, domaćin je u >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << 69. minutu prepolovio zaostatak, ali se već u narednom napadu Esperans vratio na bezbedna dva gola prednosti i izbegao neizvesnost u finišu meča.

VILA – EKSPRES 0:0

(Fudbal, Uganda 1)

Ekspres je izgubio korak za vodećim dvojcem u prvenstvu Ugande. Remijem bez golova na gostovanju Vili stigao je samo do boda, pa sada ima tri manje od Vipersa i URA. Domaćin je ovim remijem potvrdio dobru formu, pošto je već četvrtu uzastopnu utakmicu ostao neporažen.

PAUER DAJNAMOS – INDENI 1:1 (0:1)

(Fudbal, Zambija 1)

I jedni i drugi su nastavili serije mečeva bez pobede. Pauer Dajnamosima je ovo bila četvrta uzastopna, dok Indeni u svom nizu ima jednu više. Međutim, domaćin ne može preterano da bude zadovoljan podelom bodova, jer je propustio priliku da priđe drugoplasiranom Zanaku, koji je poražen u ovom kolu. Mada, s obzirom na to da je od 16. minuta jurio zaostatak, ne može previše ni da tuguje.

SIMBA - MTIBVA ŠUGAR 5:0 (3:0)

(Fudbal, Tanzanija 1)

Goleadom na svom terenu protiv Mtibve fudbaleri Simbe potvrdili su da imaju veoma ozbiljne namere u borbi za šampionski tron, a pitanje pobednika bilo je rešeno već posle prvog poluvremena. Trenutno drugoplasirani tim u Tanzaniji golom Čame u 9. minutu je načeo rivala, a već u 19. je Bvalja udvostručio prednost. Pogocima na kraju prvog i početku drugog poluvremena Kagere je razrešio sve dileme, te je gol Mikuisonea u 68. minutu predstavljao samo šlag na tortu domaćina.

PIRAMIDS - LEL MAKASA 1:1 (1:0)

(Fudbal, Egipat 1)

Odlično je ovaj meč počeo po Piramids koji je postigao gol već u petom minutu preko Faruka i time najavio pobedu domaćina, ali Lel Makasa se nije predao. Gosti su do izjednačenja došli u 79. minutu utakmice, a strelac je bio Magdi za poravnanje. Na kraju po bod i jednima i drugima.

AL AHLI KAIRO - AL NASR 2:1 (1:0)

(Fudbal, Kup Egipta)

Sulejman je postigao prvi gol za Al Ahli u nadoknadi prvog poluvremena i time je najavio kakav će biti konačni ishod utakmice. Al Nasr je izjednačio golom u 54. minutu utakmice i kada je delovalo da će biti nerešeno posle 90 minuta, u 83. je Bvalija pogodio i doneo Al Ahliju trijumf.

ZAMALEK - HARAS 3:1 (1:1)

(Fudbal, Kup Egipta)

Zamalek je odradio odličan posao i ako ste odlučili da igrate ovde keca niste se prevarili. Iako meč nije dobro krenuo za domaćina. Haras je poveo u 9. minutu preko Mohameda, da bi Katavi dobio direktan crveni karton u 17. minutu. Sa igračem više Zamalek je prvo izjednačio u 19. minutu, a onda i preokrenuo golovima Ale u 51. i 68. minutu.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.