Izvor: MozzartSport.com, 19.Maj.2021, 22:26

AFRIKA: Prekinuta strašna serija Ismailija, veliko iznenađenje u Ugandi

Pregled rezultata značajnijih utakmica dana igranih na afričkom kontinentu

GOLDEN EROUZ – TS GALAKSI 3:0 (2:0)

(Fudbal, Južnoafrička republika 1)

Probudio se Golden Erouz i prekinuo seriju od četiri utakmice bez trijumfa. Ubedljivo je savladao TS Galaksi i vratio se na treće mesto na tabeli, koje garantuje plasman u Kup konfederacija. Ipak, ima dva boda i dve utakmice više od Orlando Pajretsa, pa ne drži sudbinu u svojim rukama. Danas >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je ipak bio ubedljiv, poveo je već u sedmom minutu preko Gumedea, da bi u 32. Emodi duplirao prednost domaće ekipe. Posle 16 minuta igre u drugom delu Emahubela je povisio na 3:0, sve je bilo jasno u Durbanu, pa ni crveni karton koji je zaradio Sibija u 89. minutu nije doveo u pitanje pobedu Golden Erouza.

JKT TANZANIJA – JANG AFRIKANS 0:2 (0:2)

(Fudbal, Tanzanija 1)

Trgli su se fudbaleri Jang Afrikensa i nastavili poteru za vodećom Simbom. Imaju isti bodovni saldo kao lider, ali čak četiri utakmice manje. Danas su došli do 17. pobede u sezoni, pa su tako izašli iz mini krize posle samo jednog osvojenog boda u minula dva kola. Savladali su ekipu Tanzanije, koja je tako ostala bez bodova posle dva vezana trijumfa i sedi na 14. mestu na tabeli sa samo dva boda više od prvog tima ispod crte. Gosti su pitanje pobednika praktično rešili za samo četiri minuta, poveli su u 26. minutu preko Sonjea, da bi 240 sekundi kasnije Kisinda duplirao prednost Jang Afrikansa.

KJETUME – URA SC 1:0 (0:0)

(Fudbal, Uganda 1)

Veliko iznenađenje u 25. kolu šampionata Ugande. Drugoplasirana Ura je pretrpela poraz od Kjutemea, koji je u zoni ispadanja (prvi ispod crte). Tako je ekipa Ekspresa ostala na čelu tabele, veliku priliku propustili su fudbaleri Ure da se vrate na prvu poziciju. Kaskaju bod za liderom, dok je Kjutema i pored današnjeg podviga na tri boda od bezbednih voda. Domaćin je do trijumfa došao zahvaljujući pogotku Kijembe iz 80. minuta, a pravo je čudo kako je sačuvao mrežu protiv jednog od najboljih timova u ligi.

JUSUFIJA BEREŠID – MAGREB FES 1:1 (1:0)

(Fudbal, Maroko 1)

Remi koji nikome ne odgovara. Fudbaleri Jusufije su postigli tek 10. pogodak u ligi ove sezone u 17. kolu, četvrti meč zarednom ne znaju za trijumf. Sa drug strane ekipa Magreba ima tek četiri boda više, što je stavlja na čak sedmu poziciju (šest iznad današnjeg rival), ali je propustila šansu da se trijumfom približi trećem mestu, koje vodi u Kup konfederacija. Ubedljivo najslabiji napad lige je proradio u 10. minutu današnjeg susreta, mrežu ekipe iz Fesa zatresao je Niani. Sa 1:0 se otišlo na odmor, da bi u poslednjim trenucima susreta Nabil doneo bod gostima.

ARAB KONTRAKTORS – ISMAILI 1:0 (0:0)

(Fudbal, Egipat 1)

Kraj impresivne serije Ismailija. Arab Kontraktorsi su nastavili sa dobrim rezultatima, bez poraza su na poslednjih šest utakmica (po tri trijumfa i remija), ali su večeras prekinuli još bolji seriju Ismailija, koji je u susret ušao sa pet vezanih trijumfa. Ipak, domaćin je na stadionu u Kairu osvojio ceo plen, a gol odluke je u 73. minutu postigao Kolumbijac Luis Hinsteroza. Pobedi Arab Kontraktorsa je kumovao crveni karton koji je u 40. minutu zaradio Sahraui, pa je Ismaili veći deo susreta proveo sa igračem manje. Čak i u takvoj situaciji je bio ravnopravan rival, ali je ipak poražen posle 15 osvojenih bodova iz pet minulih utakmica. Kontraktorsi su tako preskočili večerašnjeg rivala i zauzeli 12. poziciju na tabeli sa bodom prednosti.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.