Izvor: MozzartSport.com, 13.Apr.2021, 17:52

AFRIKA: Nema šale sa fudbalskim liderom Ugande

Evo kako su se završili neki današnji mečevi sa afričkog kontinenta

FASIL KENEMA - BAHIR DAR KENEMA 0:0

(Fudbal, Etiopija 1)

Od lidera i trećeplasiranog tima Etiopije, premalo. Naročito kada se zna da na poslednja tri međusobna duela nisu postizali manje od tri pogotka. Iz tog razloga je ovaj remi mirnih mreža još čudniji. Očigledno da je Fasil smanjio mogućnost rizika na minimum, pa mu u fokusu nije bilo da pošto poto stigne do trijumfa, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << odnosno da se u toj želji nepotrebno izloži rivalu. Kalkulisali su i jedni i drugi, ali na kraju produžili serije nepobedivosti – Bahirova sada iznosi deset mečeva, Fasilova čak 15.

BIJASHARA JUNAJTED - KOASTAL UNION 0:1

(Fudbal, Tanzanija 1)

Domaćinu poraz nije lako pao jer mu je namera bila da uhvati priključak sa drugoplasiranim Azamom i trećeplasiranom Simbom. Koastal je međutim imao skrivenog keca u rukavu i nije ga otkrivao sve do 76. minuta. Tada je Said zatresao mrežu rivala i pomogao da se skine skalp favoritu, odnosno da se zaokružio koeficijent 6,00 koji je podrazumevala dvojka. Gostima je ovaj trijumf i te kako legao za komotno udaljavanje od zone ispadanja.

VAJPERS – BUSOGA 4:0

(Fudbal, Uganda 1)

Malo ko može da izdrži protiv najubitačnijeg napada Ugande, a ponajmanje jedna od najslabijih defanzivnih konstrukcija u prvenstvu. Gosti su se proveli kao bosi po trnju, dok je Vajpers po ko zna koji put pokazao da nije slučajno na čelu tabele. Doduše Busoga je pre ovog meča bila u seriji od četiri pobede, ali izgleda da je konačno dočekala sudar sa realnošću. Četvrti vezani trijumf Vajpersa protiv sastava iz Džinje i lagani prolaz keca sa kvotom 1,35.

URA - KAMPALA SITI 2:0

(Fudbal, Uganda 1)

Domaćin je ovom pobedom nastavio dominaciju u međusobnim duelima sa Kampalom i praktično je isključio iz borbe za titulu pobegavši joj na devet bodova razlike. Ura se izjednačila sa prvoplasiranim Vajpersom i samo zbog nešto slabije gol razlike gleda u leđa lideru. Kampala je posle jednog odličnog perioda krajem februara i početkom marta kada je uglavnom pobeđivala, poslednjih nedelja izgubila na konstantnosti i to se ovog popodneva ponovo pokazalo.

BIDKO BUL – KJETUME 1:1

(Fudbal, Uganda 1)

Nastavili su ovi rivalu praksu koja ne podrazumeva veliki broj golova u međusobnim susretima. Pogodaka nije bilo sve do 73. minuta kada su bikovi poveli zahvaljujući Mukogotji, da bi deseta minuta kasnije utakmicu na početak vratio Valugembe. Bio je ovo 13. uzastopni meč kako Kjetume nije osetio slast pobede, pa nije ni čudo što se nalazi u zoni ispadanja. Bidko je i treći put zaredom ostao bez trijumfa, ali se nalazi u sigurnoj zoni.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.