Izvor: MozzartSport.com, 08.Maj.2021, 23:43

AFRIKA: Fasil Kenema dominira Etiopijom, Madživandila ispisala istoriju osvajanjem Kupa Južne Afrike

Rezultati značajnijih utakmica na afričkom kontinentu igranih u petak

FASIL KENEMA – VOLKITE KETEMA 1:0 (1:0)

(Fudbal, Etiopija 1)

Nastavljaju fudbaleri Fasil Keteme da dominiraju u Etiopiji ove sezone. Posle 21 odigranog susreta imaju samo jedan poraz, a 16. pobedu upisali su danas na svom stadionu. Gol vredan tri boda postigao je Gugsa u 45. minutu. Domaćin je novim trijumfom stekao 17 bodova prednosti na vrhu tabele, dok su fudbaleri Volkite >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Keneme posle šeste vezane utakmice bez trijumfa 10. sa 31 bodom manje od današnjeg rivala (21 bod).

SENT DŽORDŽ – BAHIR DAR KENEMA 2:0 (0:0)

(Fudbal, Etiopija 1)

Kolo su dočekali sa istim brojem bodova, ali su fudbaleri Sent Džordža sada daleko bliži drugom mestu i plasmanu u Kup Konfederacija Afrike. Posle prvog poluvremena bez golova, domaćin je poveo u 67. minutu preko Markneha, da bi u 84. minutu Mohamed otklonio sve sumnje o pitanju pobednika. Sent Džordž je tako prišao na samo bod zaostatka Etiopija Buni i ostavio Bahir Dar Kenemu na petom mestu, sa tri boda manje.

SIMBA – JANG AFRIKENS Odloženo

(Fudbal, Tanzanija 1)

ASANTE KOTOKO – DRIMS 3:1 (1:1)

(Fudbal, Gana 1)

Najveći klub u Gani se vratio na lidersku poziciju i praktično otpisao Drims u borbi za tron. Pobedom u 23. kolu zauzeo je još jednom lidersku poziciju, sa bodom više od Grejt Olimpiksa. Drims sada kaska sedam bodova za vodećim timom. Interesantno je da su gosti poveli u 38. minutu, strelac je bio Boateng Mensa sa bele tačke, da bi samo minut kasnije Majkl poravnao rezultat. Otišli se sa 1:1 na odmor, da bi posle 11 minuta igre u drugom delu domaćin dobio penal, koji je u gol pretvorio Ganiju. Sve dileme o pitanju pobednika je u 78. minutu otklonio Kumi.

MADŽIVANDILA – ČIPA JUNAJTED 1:0 (0:0)

(Fudbal, Kup Južne Afrike)

Na veliko iznenađenje, Madživanndila i Čipa junajted su se domogli finala Kupa Južne Afrike. Timovi koji se u šampionatu bore za opstanak, dobili su priliku da se domognu trofeja. Istorijsku šansu iskoristili su fudbaleri Mandživandile i tako osvojili svoj prvi trofej. Ime veziste Endlondloa će zlatnim slovima ostati upisano u istoriju kluba, njegovim pogotkom obezbeđena je pobeda u velikom finalu, te su otvorene i vitrine sastava iz Thohojandua. Srpski stručnjak Vladimir Helić, koji sa klupe predvodi Čipa junajted, je tako propustio veliku priliku da se domogne pehara.

DIAMBARS – MBUR PETI KOTE 1:0 (0:0)

(Fudbal, Senegal 1)

Fudbaleri Diambarsa su prekinuli seriju od pet mečeva bez trijumfa i tako se domogli druge pozicije na tabeli. Imaju isti bodovni saldo kao vodeći Pikine, ali i dve utakmice više. Do važnog trijumfa došli su golom Fajea iz 26. minuta, pa su tako produbili agoniju Mbur Peti Kotea, koji će se po svemu sudeći grčevito boriti za opstanak (bod više od prvog tima ispod crte).

AL MOGAVLON – EL ENTAG, 21.30

(Fudbal, Egipat 1)

Podela plena kojoj se niko nije radovao. Al Mogavlon je preskočio Ismaili, ali ima samo tri boda više i utakmicu manje od Nacionalne banke Egipat, koja je prva ispod crte. El Entag je ostao zakucan za dno, najslabija odbrana lige je poklekla po 38. put, ali je makar izbegnut 13. poraz. Ipak, sa samo 13 osvojenih bodova, opstanak je sedam bodova daleko, potencijalno i više, kako Asvan ima dve, a Ismaili jednu utakmicu manje. U prvom poluvremenu su izostali golovi, gosti su poveli preko Ramadana u 63. minutu, koji je precizno izveo udarac sa kreča. Sudija Maruf Eid je i u 85. minutu pokazao na belu tačku, ali na drugom kraju terena, Samir je bio siguran izvođač najstrože kazne, te je tako postavio konačan rezultat i doneo bod svojoj ekipi.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.