ADIOS,  AMIGO

Izvor: Kurir, 06.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ADIOS, AMIGO

Havijer Klemente definitivno više nije selektor fudbalske reprezentacije Srbije

Havijer Klemente nije više selektor reprezentacije Srbije! Preksinoćnji razgovor između predsednika FSS Zvezda Terzića i španskog stručnjaka nije urodio plodom, pa je odlučeno da se sa Klementeom ne produži saradnja jer strane nisu uspele da nađu zajednički jezik.

Kao najozbiljniji kandidat za vođstvo „orlova“ u kvalifikacijama za SP u Južnoj Africi 2010. godine pominje se >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << trener Partizana Miroslav Đukić. Spekulisalo se i sa imenom Radomira Antića, koji je u razgovoru za Kurir rekao da od toga za sada nema ništa.

- U medijima se moje ime pominje uvek kad se naš fudbal nalazi u teškoj situaciji, kao da sam ja neki spasilac. Nisam imao nikakve kontakte sa ljudima iz Saveza i stvarno ne znam odakle dolaze te informacije. Imam previše obaveza u Španiji tako da nisam razmišljao u tom pravcu. Da li postoji neko interesovanje, to ne znam, ali nije u redu da se pominjem kao novi selektor, a da niko sa mnom nije kontaktirao. Nikome nisam rekao da prihvatam da vodim Srbiju u narednom periodu - istakao je Antić.

Proslavljeni stručnjak ne može da veruje šta se dešava u srpskom fudbalu i smatra da vandalizam na stadionima napokon mora da se sankcioniše.

- Strašno je dokle smo stigli. To su preneli svi mediji u Španiji i stvarno se osećam neprijatno kad me prijatelji odavde pitaju šta se to dešava u srpskom fudbalu. Sramota me je i ne znam šta da im odgovorim. Nasilju već jednom mora da se stane na put i vinovnici incidenata moraju biti kažnjeni - završio je Antić.

Predsednik Partizana i član Izvršnog odbora FSS Tomislav Karadžić nije hteo ni da potvrdi, ali ni da demantuje da je Miroslav Đukić jedan od najozbiljnijih kandidata za selektora Srbije.

- Informaciju o smeni selektora čujem od vas. Ako je to tačno, onda ćemo na današnjem sastanku Izvršnog odbora razgovarati o sledećim koracima. Što se tiče Miroslava Đukića, on je izuzetno važan za Partizan i sa njim imamo dugoročne planove. U slučaju da bude jedan od novih kandidata za selektora, moraćemo ozbiljno da porazgovaramo sa čelnicima FSS o njegovom angažovanju, ali je sve to u fazi razmatranja. Teško je voditi klub i reprezentaciju Srbije istovremeno, ali videćemo - izjavio je Karadžić.

Prvi čovek Partizana očekuje da današnja sednica Izvršnog odbora protekne u konstruktivnom razgovoru i da svi članovi ovog tela pronađu najbolje rešenje za srpski fudbal.

- Potrebna je detaljna analiza svega što smo uradili i moramo da napravimo plan za naredni period. Ne smemo da brzo donosimo zaključke i pravimo nove raskole u našem fudbalu, već da vidimo šta nam je činiti. Mnogo ružnih stvari desilo se u prethodnom periodu, vreme je da krenemo napred - zaključio je Karadžić.[ antrfile ]

TERZIĆ: RAZLAZ NIJE OZVANIČEN

Predsednik FSS Zvezdan Terzić kaže da je razgovarao sa selektorom Srbije Havijerom Klementeom, ali da će konačnu odluku o njegovom statusu doneti Izvršni odbor FSS na današnjoj sednici.

- Razgovarao sam sa Klementeom, ali nije tačno da je smenjen. Izvršni odbor danas zaseda i svi članovi ovog tela izjasniće se o tome da li mu ukazuju poverenje ili ne. Stvarno ne znam ništa o tome da će umesto Klementea doći Radomir Antić, koga izuzetno cenim, Miroslav Đukić ili neko drugi. Svi oni su dobri stručnjaci - poručio je Terzić.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.