ACB - Valensija potvrdila brejk, na korak od istorijskog uspeha!

Izvor: Sportske.net, 14.Jun.2017, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ACB - Valensija potvrdila brejk, na korak od istorijskog uspeha!

Veliko iznenađenje moglo bi da se dogodi u završnici španskog košarkaškog prvenstva pošto je Valensija stigla na korak od trofeja posle dve vezane pobede nad aktuelnim šampionom.

Košarkaši Real Madrida suočavaju se sa gubitkom šampionske titule nakon drugog uzastopnog poraza od Valensije u finalnoj seriji plej-ofa ACB lige.

Valensija je posle startnog poraza u nedelju napravila "brejk" u Madridu, a večeras je slavila sa ubedljivih 81:64 (11:16, 25:19, 23:16, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << 22:13) i tako došla na korak od najvećeg uspeha u svojoj istoriji.

Najefikasniji pojedinac u redovima pobedničkog sastava bio je Vil Tomas sa 16 poena, a pratili su ga San Emeterio (15 pts, 5 sk, 3 as) i Bojan Dubljević (14 pts, 6 sk, 3 as).

Real Madrid je imao četvoricu igrača sa dvocifrenim poenterskim učinkom ali izuzev Serhija Ljulja (16 pts, 2 sk), Gustava Ajona (15 pts, 8 sk), Luke Dončića (13 pts, 8 sk, 2 as) i Rudija Fernandesa (10 pts, 3 as) niko drugi nije bio raspoložen za igru.

Četvrta utakmica finalne serije ACB lige igra se u petak od 20.30, a Valensija će pred svojim navijačima pokušati da stigne do prve titule prvaka Španije u svojoj istoriji.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Valensija pregazila Real, na korak od prve titule!

Izvor: B92, 14.Jun.2017

Ekipa Valensije ubedljivo je pobedila Real Madrid sa 81:64, čime je povela sa 2-1 u seriji u finalu Endesa lige...Izabranici Pedra Martinesa u drugom poluvremenu potpuno su nadigrali aktuelnog šampiona Španije, pošto su drugih 20 minuta igre dobili sa 45:29...Ponovo odličnu partiju pružio je Bojan...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.