ABA liga se oglasila zbog ludnice u Morači

Izvor: B92, 06.Jan.2024, 13:43

ABA liga se oglasila zbog "ludnice" u Morači

Dosta prašine se podiglo posle meča Budućnosti i Mornara u ABA ligi, koji je pripao Podgoričanima posle produžetka (103:100).

Barani su ostali u šoku zbog činjenice da sudije nisu svirale faul u poslednjoj sekundi regularnog dela.

Veders digao na šut sa svoje polovine, Mihailović je pokušao da ga omete, do kontakta je došlo, ali su sudije ostale "neme".

Sudija Karović je podigao ruku kao da će da svira prekršaj, ali je naprasno odustao pa su usledili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << protesti sa klupe Mornara, a trener Mihailo Pavićević je isključen zbog druge tehničke greške.

Zbog bure, morala je da se oglasi ABA liga i da svoje viđenje dve sporne situacije iz finiša utakmice.

"Na 32 sekunde pre kraja i pored provere, arbitri su dosudili faul Nikoli Tanaskoviću nad Urošem Lukovićem. Ovo nije bila ispravna odluka. Nesportska greška, u skladu sa pravilima igre, stav 37.1.1. član 2 i dodaci koje je odobrila ECA, koja se odnose na prekomeran, čvrst kontakt, koji igrač čini u pokušaju da dohvati loptu".

Potom su pojasnili i najsporniji trenutak, ističući da su sudije donele dobru odluku.

"Sekund pre kraja dogodila se situacija da je igrač Mornara Markus Veder šutirao za tri poena, a igrač Budućnosti Vladimir Mihailović, sa licem okrenutim prema njemu i pravilnog odbrambenog stave, visoko skočio u granicama svog ‘cilindra’ i odbrambenog položaja. Igrač sa loptom Markus Veders je svojim potezom napravio kontakt sa Vladimirom Mihailovićem. Sudije su pravilno procenile situaciju, jer su odlučile da ništa ne dosude".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.