ABA liga: Trostruka kruna za Petruševa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Apr.2021, 14:29

ABA liga: Trostruka kruna za Petruševa

Mladi košarkaš Mege Filip Petrušev proglašen je za najboljeg igrača, najboljeg strelca i najboljeg mladog igrača ABA lige, saopšteno je na sajtu regionalnog takmičenja.

Osvajanjem svih individualnih priznanja u Jadranskoj ligi, 211 centimetara visoki centar kome se predviđa blistava budućnost, na najbolji način krunisao je prvu profesionalnu sezonu u karijeri.

Petrušev je ubedljivo osvojio prvo mesto u trci za MVP nagradu sakupivši čak 58 odsto glasova, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a u glasanju su učestvovali treneri svih ekipa, novinari i navijači.

Da je nagrada otišla u prave ruke najbolje svedoči podatak da je Petrušev pobedio u glasanju među trenerima, novinarima i navijačima. Dvadesetjednogodišnji košarkaš dominirao je čitave sezone, sa prosečnim indeksom korisnosti 27,95.

Drugo mesto zauzeo je Jaka Blažič, bek Cedevita Olimpije, dok je treće mesto pripalo sjajnom šuteru Crvene zvezde Džordanu Lojdu.

ABA liga je ove sezone prvi put dodelila i nagradu za najboljeg strelca, a Petrušev je i u tom segmentu bio daleko ispred konkurencije sa prosekom od 23,7 poena, čak 6,5 više od najbližeg pratioca Jake Blažiča.

Dileme nije bilo ni kada je u pitanju nagrada za najboljeg mladog košarkaša - Petrušev, koji je ove godine debitovao u reprezentaciji Srbije, u glasanju trenera, novinara i navijača dobio je čak 66,5 odsto glasova.

Drugoplasirani u glasanju bio je Roko Prkačin iz Cibone, a na trećem mestu još jedan srpski reprezentativac Dalibor Ilić, član Igokee.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Trostruka pobeda Petruševa

Izvor: Danas, 28.Apr.2021

Mladi košarkaš Mege Filip Petrušev proglašen je za najboljeg igrača, najboljeg strelca i najboljeg mladog igrača ABA lige.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.