ABA: Olimpija - Partizan NIS 87:58 (KRAJ)

Izvor: Sportal.rs, 19.Okt.2014, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA: Olimpija - Partizan NIS 87:58 (KRAJ)

Košarkaši Partizana gostuju Olimpiji u okviru 4. kola ABA lige. Posle tri uzastopna poraza (Cedevita, Krka, Lijetuvos) učenici Duška Vujoševića pokušaće da poprave utisak u Ljubljani, protiv ekipe koja je odlično počela sezonu, pobedivši u uvodna dva kola regionalnog takmičenja, uz očekivan poraz od Zvezde u Beogradu. Za domaći tim neće igrati povređeni Dino Murić, pa će tako izostati bratski duel protiv najboljeg igrača >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << Partizana Eda Murića. Za crno-bele neće igrati Milan Mačvan, koji je potpisao za srpskog prvaka, ali će moći da pomogne novim saigračima tek od meča drugog kola Evrokupa protiv Banvira u sredu.

Meč iz "Stožica" možete da pratiti na našem portalu u tekstualnom prenosu.

1/4

Prve poene za Beograđane postigao je Murić - 2:2. Efektno zakucavanje Gagića pored Nikolova - 2:4. Uzvratio je Bugarin, pogodivši za tri poena - 5:4. Rasoložen je Murić u startu, njegova prva trojka - 5:7. Ali i Salin je precizan van linije 6,75 metara - 8:7. Ostao je sam na šutu bek domaćeg tima. Dobri procenti šutaza crno-bele. Milutinov je precizan sa poludistance - 8:9.

Begić je bio polovično precizan za penala, na drugoj strani Dalo je posle dve primljene rampe, ipak poentirao. Nikolov je siguran u šutu za tri poena - 12:11.

Milutinović je poentirao posle ofanzivnog skoka, na sličan način je i Rupnik pogodio koš Partizana. Usledila je greška crno-belih, "krađa" Mahkovića, laka kontra Olimpije i poeni za najveće vođstvo - 17:13. Omić je lakim poenima nastavio seriju domaćeg tima, koju je prekinuo Bezbradica - 19:15.

Bezbradici pripada završnica prve deonice, pogodio je mladi centar crno-belih poene i dodatno bacanje, ali je Omić bio brži od štoperice i poentirao za 22:18.

2/4

Mruić je poenima otvorio drugu deonicu, radila je odbrana Partizana, koji je imao priliku da povede, ali je Andrić promašio trojku - 22:20. Usledila je kazna - Marineli je iz ćoška pogodio šut za tri poena, pa Vujošević odmah zove tajm-aut - 25:20.

Gagić se snašao pod košem, ali Marinović je na drugoj strani precizan, i on u šutu za tri poena - 28:22. Gagić je bio neprecizan pod faulom, ali je iskoristio oba penala. Ljubljančani i treći napad zaredom pokušavaju za tri, promašuju, ali Horvat posle osvojene lopte poentira. Gagić je u naletu, njegovi novi poeni. Ne posustaju ni "zmajčeki". Begić se sipravio posle promašaja - 32:26.

Sjajan prodor Murića, koji je postigao nove poene, pod faulom, ali ne koristi dodatno bacanje - 32:28. Novu trojku, već šestu iz devetog pokušaja, pogađaju Ljubljančani, preko Marinovića - 35:28.

I Rupnik pogađa za tri poena! Dalo je u samom začetku napada Partizana pogodio "dugu dvojku" - 38:32. Francuz je pogodio 1/2 bacanja. Omić je bio precizniji sa istog mesta na drugoj strtani - 40:33. Sa velikom preciznošću igrači Olimpije i dalje šutiraju trojke, novu je pogodio Nikolov - 43:33.

Sve polazi od ruke "zmajčekima". Salin je uz zvuk sirene pogodio "bez koske", ako je za utehu igračima Partizana nije trojka, ali je doneo najveću prednost domaćem timu pred veliki odmor - 45:33.

3/4

Begić je odlično počeo drugo poluvreme, prava je noćna mora za Beograđane. Najpre je blokirao Murića, potom solo akciju završio laganim polaganjem na "drugi obruč" - 47:33. Loše deluju crno-beli u nastavku u oba pravca, bez rešenja u napadu i krhko u fazi odbrane. Kanačević je lako poentirao za najveću prednost Olimpije - 49:33.

Tek posle četiri minuta Partizan, preko Gagića, postiže prve poene u nastavku - 49:35.  Kanačević je iskoristio dobru asistenciju, zakucao i dobio faul, uz to i iskoristio dodatno bacanje. Na drugoj strani, konačno, crno-beli pogađaju za tri poena... Ipak je bio šut za dva poena - 52:39.

Marinkovićevu grešku u dodavanju iskoristio je Salin munjevitim trkom u kontri i lakim polaganjem - 54:39. Prednost Olimpije "diže" Omić preko Milutinova - 56:39.

Murić je bio siguran sa linije slobodnih bacanja, kao i Horvat, koji je na drugoj strani pogodio devetu trojku za "zmajčeke". Serija Partizana 4:0 u režiji Gagića i Murića, za 59:45, koju prekida Pipan tajm-autom.

Olimpija nanosi veliku štetu Partizanu hicima za tri poena. novu, već desetu (iz 17 pokušaja), pogodio je Salin i postavio konačan rezultat treće deonice - 62:45.

4/4

Olimpija otvara početvrtu četvrtinu serijom 6:0 posle dve izgubljene lopte igrača Partizana u povoju napada. vujošević je zatražio tajm-aut pri rezultatu 68:45. Milutinov je poentirao - 68:47. U narednoj akciji je "prodao" loptu, pa ga je zamenio Đoko Šalić.

Mahkovic se pridružio brojnim igračima Olimpije koji su pogađali za tri poena - 71:47. Marinković je iskoristio priliku da postigne svoje prve poene. Gagić je u "minus fazi", pošto je pogodio samo jedno od četiri bacanja - 71:50.

Slovenci nemilice "rešetaju" koš Partizana, trojku je pogodio Mahkovic, uzvratio istom merom Murić, a onda je ponovo Mahkovic digao Slovence na noge neverovatnim pogotkom "za TV špice". Našao se iza table, prebacio preko sata i poentirao. "Stožice" su u transu, jer je Marinović pogodio novu trojku... - 79:54.

Upisao se i novi igrač u timu Olimpije, Vasilije Vučetić, krah Partizana... Hrovat dovodi Olimpiju na "+28" - 83:55. Vučetić je zaokružio prednost Olimpije na 30 poena razlike - 85:55.

Mahovic zakucava u kontri, a Bezbradica trojkom postavlja konačan rezultat - 87:58.

(Foto: MN Press)
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Sportal.rs...






Povezane vesti

Uživo: Crno-beli u Ljubljani, Olimpija - Partizan 20:17

Izvor: Blic, 19.Okt.2014

Košarkaši Partizana od 17 časova igraju u Ljubljani meč 4. kola ABA lige protiv Olimpije, a zbivanja sa tog susreta, na kome ne nastupa novo pojačanje crno-belih, Milan Mačvan, možete da pratite uz Blicsport.rs...Čitavu prvu deonicu ekipa Duška vujoševića je pokušavala da poentira ispod samog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.