ABA LIGA: Zvezda račun za Monako ispostavila Mornaru, pukla stotka u Pioniru (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Nov.2018, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA LIGA: Zvezda račun za Monako ispostavila Mornaru, pukla stotka u Pioniru (VIDEO)

Crveno-beli i dalje neporaženi u regionalnom takmičenju.

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su savladali Mornar u dvorani ''Aleksandar Nikolić'' u osmom kolu ABA lige sa (23:16, 27:16, 25:27, ) i tako ostali lider na tabeli i jedina neporažena ekipa u regionaslnom takmičenju. Gosti iz Bara bili su ravnopravan rival samo do sredine prve deonice, da bi ostatak meča Zvezeda sigurnom igrom kontrolisala meč i rezultat za ubedljiv trijumf kojim je brzo uspela da se oporavi od >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << iznenađujućeg poraza od Monaka u sredu.

Mornar je bolje ušao u meč i brzo poveo sa 5:0 i 7:2, uspevši da čuva prednost u prvih četiri minuta meča. Beron i Lazić pokrenuli su Zvezdu, pridružili su im se Odžo i Faje i crveno-beli su potpuno preokrenuli rezultat i na pravi mali odmor otišli sa sedam poena prednosti (23:16). Mornaru koji se oslanja na šut za tri poena, on nije dobro služio tokom prvog poluvremena što su izabranici Milana Tomića maksimalno koristili i u 13. minutu došli do prve dvocifrene prednosti 30:20. Ubacio je Tomić ubrzo Ristića, Nenadića, Dobrića, Čovića i Simanića i u 15. minutu je Zvezda stigla i 15 poena viška (35:20). Mornar je uspeo na kratko da se suprotstavi domaćinu preko raspoloženog Pavića i spusti zaostatak na 35:26, ali su Dobrić i Simanić brz ovratili Zvezdu na dvocifrenu prednost koja je na poluvremenu bila i 18 poena.

#Teamwork 👌@BorisaSimanic ➡️ @jragz1 ➡️ @Lokoibadan #ABALiga @kkcrvenazvezda pic.twitter.com/CTsGQMbdji

— ABA Liga (@ABA_League) November 17, 2018

Zakucavanjem je Odžo otvorio drugo poluvreme, Beon takođe pogodi i Zvezda je brz odošla do 22 poena prednosti 54:32. Razigrao se u redovima Mornara Voler koji je za prvih pet minuta treće četvrtine postigao 14 poena, a gosti uspeli da prepolove zaostatak na 10 poena (60:50) u 26. minutu. Međutim, Beron je sa dve uzastopne trojke trgao Zvezdu i prekinuo nalet Mornara. To je bilo dovoljno crveno-belima da se i definitivno razbude i kontrolišu ostatak treće četvrtine i pred odlučujuću deonicu odu na maloi odmor sa 16 poena prednosti.

🚨 OGNJEN DOBRIĆ 🚨

What a dunk by @kkcrvenazvezda player... WHAT.A.DUNK! 😯😮😱#ABALiga @kkcrvenazvezda @OgnjenDobric pic.twitter.com/Gx7h8BDmxA

— ABA Liga (@ABA_League) November 17, 2018

U poslednjoj četvrtini samo se potvrdilo ono što je već bilo jasno, da će Zvezda ostvariti i osmu pobedu i ostati neporažena u ABA ligi. Poslednjih 10 minuta bili su samo formalnost, a u redovima crveno-belih upisalo se svih 12 igrača za ubedljivu pobedu.

CRVENA ZVEZDA - MORNAR

DVORANA: Aleksandar Nikolić.

SUDIJE: Javor, Majkić, Babić.

GLEDALACA: 2.500.

CRVENA ZVEZDA: Regland, Čović, Kešelj, Nenadić, Lazić, Faje, Beron, Dobrić, Ristić, Simanić, Cirbes, Odžo.

MORNAR: Mićović, Braun, Kenig, Drenovac, Pavić, Vujošević, Pavićević, Voler, Sane, Vranješ, Rebić, Luković.

ABA LIGA, 8. kolo:

Petak

Igokea - Olimpija 115:105

Subota

FMP - Cedevita 81:95

Crvena zvezda - Mornar

Nedelja

Krka - Mega Bemaks (17)

Budućnost - Partizan (19)

Ponedeljak

Cibona - Zadar (18)

TABELA: Crvena zvezda 8-0, Mega Bemaks 6-1, Budućnost 5-2, Cedevita 4-4, FMP 4-4, Partizan 4-3, Igokea 3-5, Cibona 3-4, Olimpija 2-6, Mornar 2-6, Zadar 2-5, Krka 2-5.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.