ABA LIGA: Zvezda STOTKOM pregazila Zadar za ubedljiv start u četvrtfinalu plej-ofa

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Apr.2023, 21:05

ABA LIGA: Zvezda STOTKOM pregazila Zadar za ubedljiv start u četvrtfinalu plej-ofa

Počelo doigravanje regionalnog takmičenja.

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su savladali Zadar (100:73) u prvoj utakmici četvrtfinalne serije plej-ofa ABA lige i potreban im je još jedan trijumf za plasman u narednu rundu doigravanja.

Crveno-beli, koji brane jadranski trofej, bili su vrlo ubedljivi protiv tima koji ih je iznenadio u regularnom delu lige u Beogradu i u dobroj meri kumovao tome što Zvezda u plej-of nije ušla sa liderske pozicije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Tim Duška Ivanovića je ritmom lomio goste, a pošto je u prvom poluvremenu pogodio 10 od 14 trojki, bilo je logično što je na velikom odmoru na semaforu pisalo 58:36. Kampaco i Vildoza su uspešno dirigovali igrom, a Nemanja Nedović je rešetao koš dalmatinskog tima sa savih strana.

Zadrani su pružili snažan otpor crveno-belima u većem delu uvodne četvrtine. Božić, Lakić i Ramljak su bili raspoloženi u napadu, dok su na drugoj strani energiju domaćinu ulivali Lazarević, Kampaco i Nedović. Posle serije 6:0 Zvezda se odlepila na 17:11, a u tom periodu Nedović je pogodio trojku, Kampaco slobodno bacanje i Martin dvojku.

Crveno-beli su otišli na prvu pauzu sa pet poena viška, a onda je na teren kročio Dobrić, koji je za nešto više od dva minuta pogodio dve trojke. Značajnu ulogu u ovom periodu imao je Mitrović koji je posle dve asistencije upisao i prve poene na meču za dvocifrenu prednost, 33:23 u 13. minutu.

Usledio je period u kojem je Ramljak vezao pet poena, ali su Vildoza i Lazić pogocima sa distance čuvali od osam do 11 poena prednosti beogradskom timu. Argentinac je bio vrlo motivisan u drugoj deonici. Novom trojkom Vildoze, zatim Petruševa i dve zaredom Nedovića domaćin je stekao velikih 52:31 u 18. minutu.

Crveno-beli su na veliki odmor otišli sa plus 22 - 58:36, a šest igrača su postigli šest ili više poena -Vildoza, Dobrić i Mitrović po šest, Petrušev sedam, Kampaco osam, a Nedović 13.

Petrušev je bio raspoložen na početku drugog poluvremena. U kratkom periodu je postigao sedam poena, a ond amu se pridružio Hasan martin s ačetiri poena, pa je Zvezda stekla plus 33 u 26. minutu, 76:43. Uspeli su gosti zahvaljujući Ramljaku i trojci Šantelja da malo uspore crveno-bele, pa su smanjili na 76:51 u pretposlednjem minutu trećeg kvartala. Sa plus 25 Beograđani su otišli na odmor pred poslednji period, 78:53.

Nije Zvezdfa spuštala ritam ni u finalnih 10 minuta utakmice, pa je na semaforu na kraju pisalo 100.73, a svi igrači domaćeg tima su se upisali u listu strelaca.

Druga utakmica ove četvrtfinalne serije je na programu u ponedeljak, 8. maja u Zadru. Igra se na dva trijumfa. Pobednik će u polufinalu na boljeg iz serije Budućnost - Mega u kojoj Podgoričani imaju prednost 1:0.

Crvena zvezda - Zadar 100:73 (25:20, 33:16, 20:17, 22:20)

Dvorana: Aleksandar Nikolić.

Sudije: Milivoj Jovčić, Sašo Petek, Marko Mustapić.

Crvena zvezda: Vildoza 8, Lazarević 5, Kampaco 8 (8as), Mitrović 13, Lazić 6, Martin 8, Dobrić 8, Ivanović 3, Nedović 16, Marković 5, Petrušev 16, Bentil 4.

Zadar: Dejvis 3, Klarica, Sikirić, Žganec 3, Čampara 5, Matulina, Lakić 11, Drežnjak 11, Božić 18, Ramljak 17, Šantelj 5.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.