ABA LIGA: Mega prekinula seriju PORAZA i izbila na DRUGO mesto! Petrušev BRUTALAN (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jan.2021, 20:36

ABA LIGA: Mega prekinula seriju PORAZA i izbila na DRUGO mesto! Petrušev BRUTALAN (VIDEO)

Drama.

Košarkaši Mege savladali su Zadar na gostovanju u 15. kolu ABA lige rezultatom 83:90 (21:21, 19:20, 21:25, 22:24) i posle dva uzastopna poraza upisali trijumf.

Derbi Italije i velikih istina večeras od 20.45 na Đuzepe Meaci – Inter čeka Juventus, a poraženi tim biće u velikom problemu. Ovo je svakako jedan od presudnih mečeva u borbi za titulu – kvota na Inter je 2,60, na Juventus 2,70, na iks 3,30, a na GG3+ 1,80. Pogledajte sve kvote kladionice >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << MOZZART za Inter – Juventus.

Nije početak bio obećavajući za goste, pošto je Zadar već u prvoj deonici stekao 9 poena viška. Ipak, uspeli su košarkaši Mege da se vrate u igru i uhvate priključak do kraja poluvremena.

Potpuno drugačija slika viđena je u trećoj deonici, kada je četa Vlada Jovanovića preokrenula rezultat u svoju korist i povela devet razlike.

Tu prednost uspeli su da sačuvaju do kraja meča i upišu 10. trijumf u sezoni, uz pet poraza, dok je Zadar ostao pretposlednji sa skorom 2-9, sa 13 bodova.

Team spirit again and again 💪💪💪🎉🎉🎉 pic.twitter.com/VgKLvI6ESP

— KK Mega (@KKMegaBasket) January 17, 2021

Novu blistavu partiju pružio je Filip Petrušev! As Mege pokazao je zašto se nalazi u konkurenciji da bude MVP ABA lige, pošto je sa 13 poena u poslednjoj četvrtini odlučio pobednika. Na kraju, meč je završio sa 32 koša, uz devet skokova i četiri asistencije, za konačan indeks od sjajnih +41.

Petrušev je šutirao 7/14 za dva poena, 2/3 za tri, devet puta je fauliran. Zaista centar Mege igra na izuzetno visokom nivou ove sezone.

ABA LIGA, 15. KOLO:

Nedelja

Zadar - Mega 83:90

Igokea - Krka odloženo

Crvena zvezda - Borac odloženo

Subota

Cibona - Mornar 78:92

Budućnost - Partizan 80:72

Petak

FMP - Split pp 96:92

Slobodna Cedevita.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.