ABA LIGA: FMP se trojkama izborio za majstoricu u Ljubljani (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Maj.2023, 22:37

ABA LIGA: FMP se trojkama izborio za majstoricu u Ljubljani (FOTO)

Blistao Aleksa Stepanović.

Košarkaši FMP-a uspeli su da uzvrate udarac Cedevita Olimpiji i izbore se za treću odlučujuću utakmicu u Ljubljani. Ekipa Nenada Stefanovića je u revanš meču četvrtfinala plej-ofa u Železniku savladala Ljubljančane sa 102:96 (26:17, 24:28, 24:22, 28:29 ) i tako izborila majstoricu.

Gosti su samo u uvodnim minutima duela imali prednost, ali je ubrzo FMP preuzeo kontrolu. Tim iz Železnika je do poluvremena stekao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pet poena prednosti, a u trećoj deonici imao u nekoliko navrata dvocifreno vođstvo. Gosti su u samom finišu uspeli da naprave seriju 10:1, smanjili razliku na samo četiri poena u korist domaćina, ali nije bilo vremena za preokret.

THE END: @BCFMP beat @KKCedOL on home court and extend the quarterfinal series to Game 3!#ABAPlayoffs pic.twitter.com/JayZWlnxJf

— AdmiralBet ABA League (@ABA_League) May 6, 2023

FMP je impresionirao sjajnom napadačkom igrom, pogodili su domaći čak 13 trojki iz 20 pokušaja, a prednjačio je bivši košarkaš Partizana Aleksa Stepanović sa čak šest pogodaka van linije 6.75, iz samo devet pokušaja.

Najefikasniji u ekipi iz Železnika bio je Bo Bič sa 26 poena, dok je Aleksa Stepanović dodao 24, a Čarls Mening 21. Kod gostiju, najbolji je bio Kevin Jogi Ferel sa 22 poena, dok su Edo Murić i Džošua Adams ubacili po 13.

Majstorica će biti odigrana u Ljubljani, a termin ove utakmice biće naknadno saopšten.

Pobednik duela između FMP i Cedevita Olimpije sastaće se u polufinalu plej-ofa ABA lige sa boljim iz duela između Partizana i Studentskog centra.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Maria, ćerka Pepa Gvardiole

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.