ABA LIGA: Drama u Baru, neverovatan finiš meča između Mornara i Budućnosti (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Dec.2019, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA LIGA: Drama u Baru, neverovatan finiš meča između Mornara i Budućnosti (FOTO)

Podgoričani stigli do osmog trijumfa.

Košarkaši Budućnosti ostali su na jnedom porazu i posle meča devetog kola ABA lige protiv Mornara u Baru. Podgoričani su u neizvesnom duelu i posle dva produžetka savladali domaćina sa 95:92 (21:20, 23:21, 18:15, 16:22, 9:9, 8:5) i tako ostvarili osmu pobedu u sezoni i potvrdili prvu poziciju na tabeli.

Barani su odlično ušli u meč i poveli sa 11:0, ali je Budućnost uspela da se vrati, a zatim i potpuno preuzme kontrolu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nad utakmicom. Smenjivali su se rivali u vođstvu, da bi u završnici treće četvrtine Budućnost stigla do prve osetnije prednosti, a zatim i do vođstva od 13 poena sredinom poslednje deonice. Ipak to nije bilo dovoljno da Podgoričani uđu u mirnu završnicu pošto se Mornar uspešno vratio u meč i uspeo da izbori produžetak poneima Markote. Oba produžetka obeležili su brojni promašaji na obe strane, posebno za tri poena, a prednjačio je Derek Nidam. Imoaj e Mornar konstantno prednost, ali su na kraju Kobs i Bamfort sa penala doneli trijumf Budućnosti.

WHAT A GAME! @KKBuducnostVOLI beat @MornarBar in double overtime and stay at the top of the table! #ABALiga pic.twitter.com/NLbpwgZ5aQ

— ABA Liga (@ABA_League) November 30, 2019

Džastin Kobs je sa 19 poena bio najefikasniji u Budćnosti, dok je Hasan Martin ostvario dabl-dabl sa 15 poena i 10 skokova. Džejkob Pulen i Derek Nidam predvodili su Mornar sa 21 odnosno 19 poena.

ABA LIGA, 9. kolo

Petak

FMP - Zadar 94:67

Subota

Mornar - Budućnost 92:95 (87:87, 78:78)

Nedelja

Igokea - Mega Bemaks (12)

Cedevita Olimpija - Crvena zvezda (17)

Cibona - Primorska (20)

Partizan - Krka (20)

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Adela Smajić, æerka legende Partizana Admira Smajića

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Mladost zadržala drugo mJesto u Šumadijskoj ligi

Izvor: SandzakPress.net, 02.Dec.2019

Bokseri novopazarske Mladosti zadržali su drugo mesto na tabeli Šumadijske lige i posle mečeva devetog kola, čiji su bili domaćini. Kadeti Mladosti ostvarili su dve pobede, pošto je Semir Bulić u kategoriji do 54 kilograma savladao člana Goča iz Vrnjačke Banje Nikolu Glavčića prekidom u drugoj...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.