ABA: Cibona u završnici do prvenca

Izvor: Sportal.rs, 20.Okt.2014, 22:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA: Cibona u završnici do prvenca

Šampion ABA lige Cibona je nakon četiri odigrana kola u regionalnog takmičenja uspela na jedvite jade da zabeleži prvu pobedu. U Zagrebu je bila bolja od Zadra rezultatom 77:76. Cibosi su do trijumfa stigli u samom finišu meča, zahvaljujući boljoj igri u poslednjoj deonici.

Vodili su Zadrani tokom celog meča. Izabranici trenera Slavena Rimca uspevali bi da smanje razliku i primaknu se na dva , tri poena, ali su gosti ipak odolevali pokušajima. Međutim, domaćini su znatno >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << bolje odigrali poslednju četvrtinu koju su dobili sa 25:15. Cibona je dva minuta pre kraja povela 74:71, ali je dozvolila Zadranima da uđu u novi plus, od dva poena (76:74).

Ali, imali su domaćini dovoljno snage u samoj završnici, pa su poenima Jagodić- Kuridže stigli do minimalne pobede, prve nakon četiri gola. Jagodić-Kuridža je zakucava za vođstvo Cibone 77:76, uz peti faul Kraljevića. Ovaj je promašio sedam sekundi do kraja dodatno slobodno bacanje. Zadar je imao šut za pobedu, ali Florens promašio za slavlje domaćih navijača.

Za Cibonu je odličnu partiju pružio povratnik Damir Markota, koji je bio najkorisniji igrač meča sa 16 poena, 9 skokova, dve asistencije i 3 ukradene lopte.

(Foto: MN Press)

Nastavak na Sportal.rs...






Povezane vesti

Cibona pobedila Zadar u završnici susreta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Okt.2014

Košarkaši Cibone zabeležili su večeras prvu pobedu u sezoni, pošto su u četvrtom kolu regionalne Jadranske lige u Zagrebu trijumfovali nad Zadrom sa 77:76...Rezultat po četvrtinama bio je 16:18, 19:22, 21:21, 21:15...Najefikasniji u ekipi Cibone, aktuelnom prvaku Jadranske lige bio je Jure Lalić...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.