ABA: Budućnost sigurna u Dalmaciji

Izvor: Sportal.rs, 15.Nov.2014, 22:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA: Budućnost sigurna u Dalmaciji

Košarkaši podgoričke Budućnosti u Zadru su opravdali ulogu favorita i poziciju koju trenutno zauzimaju u regionalnom takmičenju. Crnogorski šampion savladao je istoimeni domaći tim rezultatom 73:61 u meču u kome je malo ko mogao da zamisli drugačiji epilog, s obzirom na to kako se odvijao.

Dalmatinci su samo tri puta uspevali da dođu do egala (6:6, 9:9, 26:26), ali nijednom vođstvo nije prelazilo na njihovu stranu.

Gosti su sigurnom igrom u oba pravca maksimalno >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << koristili sve raspoložive snage, za razliku od Zadrana učijim je redovima briljirao Josip Sobin (26p, 13sk). Izuzev njega i donekle Marka Ramljaka, koji je ubacio 12 poena, nijedan igrač više u sastavu domaćeg tima nije bio spreman da pruži pravi odgovor raspoloženim Podgoričanima.

U pobedničkom sastavu bilo je nekoliko igrača koji su konstatno održavali visok nivo igre, počevši od standardno odličnog Suada Šehovića koji se zaustavio na 17 poena i 7 skokova. Bojan Subotić je meč završio sa 13 poena, a Aleksa Popović sa 12. Omar Kuk je uz 9 poena (tri trojke) trijumfu doprineo i sa 5 asistencija.

Budućnost je posle ove pobede zadržala drugu poziciju sa skorom 7/1, dok Zadrani sve više tonu i trenutno su pri dnu tabele sa odnosom pobeda i poraza 2/6.

(Foto: MN Press)

Nastavak na Sportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.