ABA: Bitadze pre Simanića i Šamanića

Izvor: Mondo, 19.Mar.2019, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA: Bitadze pre Simanića i Šamanića

Gruzijac je izabran za najboljeg mladog igrača regionalnog takmičenja u sezoni 2018/2019

Centar podgoričke Budućnosti Goga Bitadze izabran je najboljeg mladog košarkaša ABA lige ove sezone, objavljeno je na sajtu regionalnog takmičenja.

Gruzijac, koji je sezonu počeo u Megi, dobio je najviše glasova u anketi u kojoj su učestvovali treneri, navijača i komisija ABA lige.

Bitadze je dobio 42 odsto glasova, ispred Boriše Simanića iz Crvene zvezde, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << koji je imao 24 odsto i igrača Olimpije Luke Šamanića sa 15,5 odsto glasova.

Izbor trenera iznosio je 60 odsto ukupnih glasova, navijači su imali 30, komisija ABA lige 10 odsto, a Bitadze je za najboljeg proglašen u sve tri kategorije.

Mladom Gruzijcu ovo je druga sezona u ABA ligi, a prva u ekipi Budućnosti, gde je stekao punu afirmaciju i debitovao u Evroligi. Ove sezone u ligaškom delu ABA lige beležio je 16,3 poena, 6,4 skokova, dve blokade i 0,9 asistencija po meču.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.