ABA 2 - MZT prvi finalista

Izvor: Sportske.net, 24.Mar.2019, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA 2 - MZT prvi finalista

Drugim trijumfom nad ekipom Sparsa iz Sarajeva skopski MZT obezbedio je plasman u finale plej-ofa druge ABA lige.

"Brejk" koji su sredinom nedelje napravili na gostovanju u Sarajevu košarkaši skopskog MZT-a danas su potvrdili u hali "Jane Sandanski".

Novim trijumfom nad ekipom Sparsa iz Sarajeva 84:70 (20:16, 21:21, 19:15, 24:18), makedonski predstavnik obezbedio je plasman u finale plej-ofa druge ABA lige, a samim tim i šansu da se makar putem baraža bori za povratak >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << u regionalnu ligu.

Domaćin danas nije dao šansu ekipi Sparsa i nema dileme da je potpuno zasluženo obezbedio mesto u finalu plej-ofa.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Ive Ivanov sa 24 poena, 9 skokova, 5 asistencija i tri ukradene lopte, a pratili su a Damjan Stojanovski (19 pts, 3 sk) i Lester Medford (14 pts, 9 as).

Kod gostiju su dvojica stigla do dvocifrenog poenterskog učinka. Najefikasniji je bio Nemanja Protić sa 16 poena i 4 asistencije. Dobru partiju prikazao je još Almir Hasandić koji je ubacio 13 poena i zabeležio po 2 skoka i asistencije.

MZT će u finalu plej-ofa igrati protiv boljeg iz duela Primorske i Borca. Čačani večeras igraju za majstoricu, a ako Primorska napravi "brejk" kraj Morave, finale plej-ofa koje se igra na tri dobijena meča počeće 1. aprila u Kopru.

Osvajač druge ABA lige obezbediće direktan plasman u ABA ligu, dok će drugoplasirani igrati baraž sa Zadrom za mesto u najjačem rangu regionalnog takmičenja.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ABA liga ostala san, Primorska eliminisala Borac

Izvor: Sportske.net, 24.Mar.2019

Porazom od Primorske u Čačku, košarkaši Borca oprostili su se od borbe za plasman u ABA ligu...Pokušali su košarkaši Borca da produže polufinalnu seriju i da se domognu majstorice u duelu sa Primorskom, ali je slovenački sastav odoleo u Čačku i "brejkom" overio plasman u finale...Primorska...

Nastavak na Sportske.net...

Košarkašice Radničkog nadomak povratka u Prvu ligu

Izvor: KGsport.info, 25.Mar.2019, 12:30

Pobedom nad zrenjaninskim Proleterom 023 u 16. kolu Druge lige Srbije – 70:51 (20:18, 18:15, 22:10, 10:8), košarkašice kragujevačkog Radničkog došle su u idealnu priliku da se domognu Prve lige Srbije. . Po drugi put u sezoni Kragujevčanke su uspele da slave protiv Zrenjaninki, ovoga puta...

Nastavak na KGsport.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.