Izvor: MozzartSport.com, 29.Maj.2020, 13:10

A u Danskoj - "El Plastiko"

Silkeborg i Nordsjeland nagrađeni su epitetom "plastičnih" klubova kao jedini timovi sa veštačkom travom u Superligi

Da nije bilo sinoćnjeg duela između Orhusa i Randersa kojim je upotpunjeno 24. kolo, danska Superliga bi se vratila ni manje ni više nego “El Plastikom“, kako u medijima ove skandinavske zemlje nazivaju okršaj između Silkeborga i Nordsjelanda (19.00).

Na prvu loptu, rekli bismo da se radi o sudaru dva tima u usponu, koji su pri vrhu tabele >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i tu su stigli upumpavanjem velikog novca u klub, ali slučaj nije takav. Zvanje “plastičnih“ klubova Silkeborg i Nordsjeland su poneli jer su to zapravo jedina dva tima sa veštačkom travom na stadionu.

Oba tima su sa odličnim rezultatima otišla na neplaniranu pauzu. To posebno važi za Nordsjeland koji je sakupio 13 od mogućih 15 bodova u poslednjih pet kola, što ga čini ekipom sa najboljom formom u ligi.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Takve rezultate gosti nameravaju da nastave i u duelu sa današnjim domaćinom, jer bi eventualnim trijumfom obezbedili plasman u plej-of. Međutim, i Silkeborg ima svojih briga. Poslednji je na tabeli i dobro bi mu došao još koji bod pred plej-aut fazu, mada je realnije da iste potraži u narednom kolu sa Sonderjiskom koji takođe tavori u donjem domu.

Dobra vest za trenera domaćih Kenta Nilsena je da će Žunior Brumado ipak igrati, jer je njegov test na koronu bio negativan, ali je mnogo više loših. Gustav Dal, Milan Masop, Škodran Maholi, Mark Ročester i Magnus Matson neće biti u protokolu za meč.

Bitnih izostanaka ima i kod gostiju. Krilni fudbaleri Isak Atanga, Ibrahim Sadik i Džonatan Amon neće biti na raspolaganju treneru Flemingu Pedersenu.

Vi pudser de sidste detaljer af, så vi er helt klar til #ElPlástico og @SilkeborgIF på fredag aften, når @Superligaen går i gang igen⚽️????❤️????

Følg med live i ???? eller på ???? via @TV3sportdk pic.twitter.com/qLYZP34SUd

Nordsjeland je veliki favorit, koliko zbog podatka da je Silkeborg najslabiji domaćin, toliko i zbog činjenice da su Tigrovi samo jednom poraženi u poslednjih deset susreta sa današnjim protivnikom. Dvojku možete da pojačate većim brojem golova, jer su međusobni dueli ova dva tima najčešće vrlo efikasni. Na devet od poslednjih deset viđeno je tri ili više pogodaka.

DANSKA – 25. KOLO

Petak

19.00: (5,10) Silkeborg (4,00) Nordsjeland (1,65)

Nedelja

18.00: (3,40) Esbjerg (3,30) Olborg (2,20)

Ponedeljak

14.00: (1,75) Randers (3,50) Hobro (5,10)

16.00: (1,23) Midtjiland (6,50) Horsens (12,00)

18.00: (4,90) Lingbi (3,60) Kopenhagen (1,75)

20.00: (2,05) Orhus (3,45) Odense (3,60)

Utorak

19.00: (1,70) Brondbi (3,70) Sonderjiland (5,10)

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.