Izvor: Blic, 12.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

A sad, na Partizan!

A sad, na Partizan!

Čvrstom odbranom i raznovrsnim napadom, košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Budućnosti (95:81) i na taj način stigli do svog trećeg trijumfa i trećeg mesta u regionalnoj ligi.

Već od prvog minuta utakmice u 'Pioniru' crveno-beli su krenuli snažno, i jasno stavili do znanja gostima iz Podgorica da bodovi ostaju u Beogradu. Međutim, puleni Dejana Radonjića nisu su predavali pa je prva deonica završena prednošću Zvezde od 18:15. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Podgoričani su sve do sredine druge četvrtine koliko-toliko parirali razigranom domaćinu, koji je pre svega angažovanom igrom u odbrani na poluvreme otišao sa plus petnaest (44:29). Kako je vreme odmicalo, tako su crveno-beli povećavali prednost koja je u jednom trenutku iznosila čak 22 poena razlike (54:32, 24. minut). Tu je ujedno i bio kraj nadanjima gostiju da mogu iznenaditi motivisanog domaćina. Sve što su košarkaši Budućnosti do kraja utakmice uspeli da urade bilo je da ublaže poraz na prihvatljivih minus četrnaest. Najbolji u redovima pobednika bio je Milan Gurović sa 18 poena, dok je na drugoj strani lidersku palicu sve vreme držao plej Budućnosti Miljan Pavković.

Novi kapiten tima sa Malog Kalemegdana Vuk Radivojević meč sa Podgoričanima shvatio je kao priliku za uigravanje tima.

- Čestitam saigračima na dobroj igri. Ostvarili smo zasluženu pobedu zahvaljujući pre svega dobrom radu na treninzima proteklih dana. Raduje činjenica da smo počeli da se uigravamo kao tim, ali još ima padova, pogotovo u finišu utakmice. U narednom kolu nas očekuje težak meč, derbi sa Partizanom, tako da nam predstoji još mnogo rada na treninzima kako bismo taj duel dočekali potpuno spremni.

S. Vrakela

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.