Izvor: RTS, 16.Feb.2024, 20:24

Тренер Чачка 94 Мићић: После АБА лиге осетили смо и Евролигу

Тренер екипе Чачак 94 Ђорђе Мићић изјавио је на конференцији за медије након утакмице са Црвеном звездом, да је његова екипа после АБА лиге сада имала прилику да осети и Евролигу.
Кошаркаши Црвене звезде први су финалисти Купа Радивоја Кораћа. Црвено-бели >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << су у полуфиналу победили дебитанта на овом турниру екипу Чачак 94 резултатом 87:52.
"Ми смо пре два дана осетили АБА лигу, а вечерас Евролигу. Ово је за нас једно велико искуство. Амбијент је био невероватан а пола моје екипе никада није играло против Евролигаша и пред оваквом публиком. Честитао бих публици и Звезди на победи. Ми јесмо нови, тек нам је друга година у КЛС-у али желимо да напредујемо. Клуб је јуче организовао долазак деце из нашег клуба да дођу на овај меч и да испрате једног Евролигаша", рекао је Мићић. 
У улози саветника, на овом турниру у екипи Чачак 94 био је некадашњи кошаркаш и тренер Борца из Чачка Марко Мариновић. 
"Нас двојица се знамо од осме гoдине. Заједно смо играли у Борцу и ФМП-у. После су нам се путеви разишли али поново смо заједно. Дишемо заједно, један другог употпуњујемо и волео бих да тако и остане у будућности", каже тренер тима Чачак 94 и додаје да екипа жели да настави са напретком.
"Ми желимо да растемо. Ово је прва година да у школи кошарке имамо 150 чланова. Прошле године смо изборили опстанак, ове већ играмо боље. Људи из града су препознали овај наш пројекат јер смо ми приватни клуб. Зашто да не и да наредне године можда нападнемо улазак у АБА 2 лигу", закључио је Мићић.
Црвена звезда ће у финалу играти против бољег из меча између Партизана и Војводине. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.