Izvor: RTS, 28.Jun.2023, 16:31

Звездин тим тренутно на фудбалском тржишту вреди 70 милиона евра

Фудбалски клуб Црвена звезда "склапа коцкице" и формира тим који ће на јесен изаћи на мегдан најквалитетнијим екипама на Старом континенту у Лиги шампиона, а на основу специјализованог сајта "Трансфермаркт", актуелни шампион Србије, тренутно има састав вредан 70 >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << милиона евра.
Вредност Звездиног тима, у односу на претходни велики пресек који је "Трансфермаркт" урадио крајем 2022. године, пред почетак зимског прелазног рока, порасла је за 11 милиона.
Највреднији у редовима српског шампиона су Страхиња Ераковић и Мирко Иванић чија је цена порасла, те се сада њихова тржишна вредност процењује на девет милиона евра Прате их Осман Букари (6,5 милиона евра), а затим и појачања - Жан Филип Красо (шест милиона евра), Питер Олањинка (пет милиона евра).
Красо и Олањинка су у редове српског шампиона дошли потпуно бесплатно, што довољно говори о томе какав је посао Црвена звезда направила. Подаци су актуелни, с обзиром да су људи задужени за "Трансфермаркт", освежили цене фудбалера из Суперлиге Србије у претходних седам дана, а вредност је порасла за чак 13 фудбалера Црвене звезде.
Ераковић и Красо су доживели скок за два милиона евра, у случају Букарија то не 1,5 милион евра, док је код Иванића милион. Већу тржишну вредност имају још Стефан Митровић (3,5 милиона евра), Стефан Лековић (милион евра), Иракли Азаров (1,2 милиона евра), Срђан Мијаиловић (два милиона), Кингс Кангва (два милиона), Јован Мијатовић (1,8 милиона).
Никола Митуљикић (500.000), Јован Шљивић (300.000), као и Марко Стаменић (500.000), коме су долазак у табор српског шампиона, али и сјајне партије у репрезентацији Новог Зеланда, током последњег циклуса, повећали вредност.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.