Izvor: RTS, 18.Jun.2023, 16:42

Душан Борковић освојио 55 поена на тркачком викенду у Мађарској

Најбољи српски аутомобилиста Душан Борковић освојио је 55 поена на четвртом тркачком викенду на познатој стази Хунгароринг у Мађарској, саопштено је из Тима Борковић.
Борковић је осигурао четврто место у генералном пласману у ТЦР Европи на такмичењу >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ТЦР светског рангирања. У саопштењу тима српског аутомобилисте се наводи да је Борковић на квалификацијама показао маестралну вожњу у конкуренцији најбољих светских возача, освојивши 10. место за прву трку и прву стартну позицију за другу трку.
Борковић је у трци у суботу са 10. стартне позиције одлично кренуо, али је убрзо задобио жесток ударац који га је коштао неколико позиција. Међутим то српског аса није зауставило и завршио је трку напредујући до четвртог места у генералном пласману ТЦР Европе, на стази која има врло мало места за претицање.
"Тим Борковић је много очекивао од недељне трке, јер је Душан Борковић имао прву стартну позицију по инверзном редоследу у светском и европском првенству. Против фабричких аутомобила из светске серије српски ас није могао да одбрани прво место, а Уругвајац Урутија га је врло неспортски отпозади ударио и окренуо на самом старту трке и послао ван стазе.”
”У општем метежу, страдало је неколико аутомобила, али је Борковић ипак наставио трку упркос мањим оштећењима на аутомобилу. Изврсним темпом успео је да са последње позиције претекне шесторицу ривала и након 15 кругова прође циљем 12. у светској конкуренцији, односно као четврти у ТЦР Европа конкуренцији.
"Ово је био изузетно тежак викенд за тим Борковић. Ушао сам у тркачки викенд повређен, али у далеко бољем стању него што се очекивало. Квалификације су одлично прошле с обзиром да смо се овде борили са фабричким тимовима светских возача, и другу трку сам стартовао са првог места.”
”Упркос сјајном старту, колега из Уругваја је мени, Михелицу и Давидовском уништио трку неспортским ударцем. Срећом, успео сам да наставим и прикупим бодове да у генералном пласману ТЦР Европе останем на четвртој позицији", рекао је Борковић. Он је истакао да ће до краја сезоне имати шансу да се избори за прва три возача Европе.
"Велика је ствар бити у овако престижном такмичењу, а мој Тим Борковић и ја се боримо свим силама да промовишемо Србију и све партнере у најбољем светлу. Осим на мојим колима, оделу и кациги, овог викенда смо имали српску заставу од 15 метара на стази са натписом 'Invest in Serbia'.”
“Ове трке се преносе на преко 200 канала широм света и вредност се мери у стотинама милиона евра за нашу малу, али јаку земљу Србију. Поздрав свим мојим верним навијачима, хвала свима који су дошли да ме подрже и волим вас", додао је Борковић.
Наредни тркачки викенд најбољег српског аутомобилисту очекује на стази Пол Рикар у Француској 21. и 23. јула.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.