Izvor: RTS, 08.Maj.2023, 05:12

Јокић против Финикса са 53 поена поставио нови рекорд каријере

Никола Јокић одиграо је партију каријере постигавши 53 поена у поразу Денвера од Финикса са 129:124 у 4. мечу полуфиналне плеј-оф серије Западне конференције после које су тимови изједначени (2:2).
Никола Јокић одиграо је најбољу партију у досадашњем >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << току каријере, али ни то није било довољно да се Денвер са три меч-лопте за завршетак серије врати у Колорадо, па је уместо 3:1 у победама, сада изједначено 2:2.
Српски центар меч је завршио са 53 поена, четири скока и 11 асистенција уз 20 од 30 погођених шутева из игре (66 одсто) и 11 од 13 са линије пенала. Јокић је постао први центар у историји који је на једном плеј-оф мечу убацио више од 50 поена и уписао више од 10 асистенција.
После два неизвесна меча које је Денвер изгубио у последњој четвртини, психолошка предност је дефинитивно на страни његовог ривала.
Најбољи центар света одржао је час кошарке, нажалост, пре свега својим саиграчима који су на моменте, чинило се, играли против њега.
Јокић је у једном тренутку у трећој четвртини при вођству Нагетса 88:87 имао 42 постигнута поена и проценат шута из игре виши од 70 одсто.
Оно што је још битнија ствар за Денвер била у том тренутку је чињеница да је репрезентативац Србије оба центра противничке екипе довео у неповољан положај. И Ејтон и Лендејл имали су по четири фаула.
И овај меч је као и претходни решен у последњој деоници, Денвер је током читавог периода био у заостатку, али је у последња три минута имао моментум у нападу и реалне шансе да дође до преокрета.
Ипак две лоше ситуације у нападу испречиле су се између екипе Мајка Мелоуна и победе на мечу. На два и по минута до краја меча при резултату 121:116, Денвер је имао прилику да се на један напад приближи ривалу након серије од пет узастопних поена Николе Јокића.
Мајкл Портер украо је лопту Девину Букеру, међутим, уместо да сачека екипу и одиграју позициони напад, истрчао је контру, нерезонски шутнуо за три и помашио читав кош.
За оно што је урадио, Жељко Обрадовић би га у Евролиги вероватно удаљио са утакмице.
Нагетси су ипак успели да се врате, па су на 48 секунди до краја имали напад за потенцијалних минус један или изједначење, јер је на семафору резултат био 123:120 у корист домаће екипе. Нажалост, Јокић и Мари су се спетљали, Никола је на тренутак изгубио лопту, а потом и подбацивање са Ејтоном.
Денвер је изгубио и другу утакмицу у Фениксу и сада је резултат у серији изједначен, оно што више брине су неконстантност Марија, лоша тимска одбрана и дискутабилни потези Мајкла Портера.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.