Izvor: RTS, 22.Okt.2023, 23:21

Ферстапен тријумфом на Великој награди САД остварио 50. победу у каријери

Возач Ред Була Холанђанин Макс Ферстапен победио је на трци Формуле 1 за Велику награду САД која је у одржана у Остину.
Ферстапен је тријумфом у Остину стигао до 15. победе ове сезоне, а укупно 50. у каријери. Он је још раније обезбедио трећу шампионску >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << титулу у Ф1. Ферстапен је на стази у Остину стартовао са шесте позиције.

Друго место освојио је возач Мерцедеса Луис Хамилтон који је за победником каснио нешто више од две секунде, док је трећи био Ландо Норис из Мекларена. Он је имао 10,7 секунди заостатка за Ферстапеном.
Потом следе Шпанац Kарлос Саинц из Ферарија и Мексиканац Серхио Перес из Ред Була. Возач Ферарија Шарл Леклер, који је имао пол позицију у САД, на крају је освојио тек шесто место.
Бодове су још освојили Џорџ Расел из Мерцедеса, Пјер Гасли из Алпина, Ленс Строл из Астон Мартина и Јуки Цунода из екипе Алфа Таури.
Прво место у генералном пласману возача држи Ферстапен са 466 бодова, док је Перез други са 238, а трећи је Хамилтон са 219.
Наредна трка у шампионату Формуле 1 биће вожена 29. октобра за Велику награду Мексика.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.