Izvor: RTS, 02.Jul.2023, 17:31

Макс Ферстапен тријумфом у Аустрији стигао до 42. победе у каријери

Возач Ред Була Холанђанин Макс Ферстапен победио је на данашњој трци за Велику награду Аустрије, која је у шампионату Формуле 1 вожена на стази Ред Бул ринг у Кнителфелду. Холанђанин је уписао пету победу заредом, седму ове сезоне и 42. у каријери, а аустријском тиму >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је донео 10. тријумф у низу.
Већ у првом кругу на стазу је морало да изађе безбедностно возила због инцидента између возача Алфа Таурија Јукија Цуноде и пилота Алпина Естебана Окона.

"Сејфти кар" се повукао после трећег круга, а Ферстапен је од самог старта сигурно преузео вођство.
Други је кроз циљ стигао Шарл Леклер у Ферарију, док се на трећем месту нашао возач Ред Була Серхио Перес.        
Прво место у генералном пласману возача држи Ферстапен са 229 бодова, док је Перес други са 148, а Алонсо је на трећој позицији са 129.
Макс Ферстапен је након Велике награде Аустрије изјавио да је његов тим направио савршену стратегију за трку у Кнителфелду.    
"Честитам тиму на савршеној стратегији. Добро је да нисмо отишли у бокс и да смо пратили нашу стратегију. То је дало резултат. Гуме нису толико деградирале, темпо нам је био савршен, тако да је то био сјајан дан у којем сам много уживао. Одлучујуће је било што сам у првом кругу сачувао предност. После тога могли смо да возимо своју трку", истакао је Ферстапен.
Наредна трка у шампионату Ф1 биће вожена 9. јула за Велику награду Велике Британије на стази у Силверстону.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.