Izvor: RTS, 20.Nov.2023, 08:23

Ђоковић почео јубиларну 400. недељу на врху АТП листе

Најбољи тенисер света свих времена Новак Ђоковић почео је јубиларну 400. недељу на врху АТП листе и тиме дописао нови рекорд у историји "белог спорта".
Никоме у досадашњој историји тениса није успело да толико дуго буде на врху листе, а вероватно >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << још јако дуго никоме неће успети ни да обори овај Новаков рекорд.

После победе на Завршном турниру у Торину Ђоковић на новој АТП листи има 11.245 поена чиме је практично обезбедио останак на врху до краја Аустралијан опена.
Тада ће уписати нови рекорд од 410 недеља, тачно 100 више од пензионисаног Роџера Федерера док тренутно активни тенисери нису ни близу овог успеха.
По броју освојених поена Ђоковић је на крају ове сезоне испред Карлоса Алкараза са 2.390 поена, а на трећем и четвртом месту завршили су Данил Медведев са 7.600 и Јаник Синер са 6.490 поена. Листу пет најбољих закључује Андреј Рубљов са 4.805 поена.
У част нашег прослављеног тенисера и његовог низа рекорда које је остварио синоћ је посебно засијала и највиша зграда у Србији и региону – Кула Београд.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.