Izvor: RTS, 04.Maj.2023, 19:15

Уертас најстарији играч са 40 или више постигнутих поена у АЦБ лиги

Кошаркаш Тенерифа Марселињо Уертас који има безмало 40 година постигао је 43 поена против Мурсије у мечу 32. кола АЦБ лиге.
Тенерифе је поражен од Мурсије након продужетака 111:109. Уертас је на овом мечу постао најстарији играч који је убацио 40 или више >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << поена у АЦБ лиги, постигавши лични рекорд у такмичењу, само 22 дана пре 40. рођендана.

Бек Тенерифа оборио је рекорд од пре неколико месеци када је надмашио Џорџа Гервина као најстаријег играча који је уписао 30 поена. 
До сада испред њега су само Силвен Ландесберг, Марлон Гарнет и Винћенцо Еспозито, те Касијус Робертсон.
Уертас је против Мурисје уписао осам асистенција, а од стварања АЦБ лиге 1983. године нико није завршио утакмицу са скором од 40 или више поена и осам асистенција. Грег Стјуарт је 1989. имао 45 и седам додавања, а 1995. Мајкл Андерсон пет поена мање и исти број асистенција као и Стјуарт.
Бразилац Уертас је до сада између осталих клубова наступао за Басконију, Барселону и Лос Анђелес лејкерсе.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.