Izvor: RTS, 04.Dec.2023, 18:55

Обрадовић: Ако желимо да победимо, морамо 40 минута да играмо на високом нивоу

Тренер Партизана Жељко Обрадовић изјавио је да би његови кошаркаши требало да играју свих 40 минута на високом нивоу ако желе да победе Монако у 12. колу Евролиге.
Кошаркаши Партизана дочекаће 5. децембра од 20.30 часова екипу Монака.

"Монако >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је тим који је прошле године био на фајнал-фору Евролиге и то сасвим заслужено. Они играју изванредну кошарку. Имају још бољи ростер него што су имали. То је податак да будемо свесни против кога играмо. Требало би да играмо свих 40 минута на високом нивоу, ако желимо да добијемо утакмицу", рекао је Обрадовић. 
Стратег црно-белих је најавио да за Партизан на мечу са Монаком неће играти Урош Трифуновић и Френк Камински. Поред тога, Обрадовић је рекао да победе тиму уливају самопоуздање.
"Надам се позитивно, али то је најтеже да одржаваш форму и да будеш на нивоу из утакмице у утакмицу. Ја сам екипи јуче дао слободан дан. После свега и пре свега што нас очекује. Мислим да је то неопходно. Битно је било да се одморе и ментално и физички и надам се да ће наставити да играју у овом ритму", додао је Обрадовић.
Партизан ће наредна два меча одиграти у Београду. Црно-бели ће дочекати Монако, а 7. децембра ће играти са Олимпијом из Милана.
"Добра је ствар само што нема умора због путовања. а тренинге где се поставља утакмица имамо. Среда, четвртак утакмица, субота утакмица. Следеће недеље су нови мечеви, па дупли програм. Добро је да не путујемо, али ћемо имати четири утакмице у неких десетак дана", истакао је Обрадовић.
Партизан у досадашњем делу сезоне у Евролиги има учинак од пет победа и шест пораза.
Табела Евролиге: 
1. Реал Мадрид 10-1
2. Барселона 9-2
3. Монако 7-4
4. Виртус Болоња 7-4
5. Панатинаикос 6-5
6. Олимпијакос 6-5
7. Басконија 6-5
8. Фенербахче 6-5 
9. Макаби 6-5
10. Партизан 5-6
11. Жалгирис 5-6
12. Бајерн 5-6
13. Валенсија 5-6 
14. Ефес 5-6
15. Олимпија Милано 4-7
16. Црвена звезда 4-7
17. Асвел 2-9
18. Алба 1-10

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.