Izvor: RTS, 05.Nov.2023, 06:13

Ђоковић против Димитрова за 40. мастерс трофеј у каријери

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић играће финале мастерса у Паризу против Бугарина Григора Димитрова. Српски тенисер ће се борити за 40. трофеј на мастерс турнирима у каријери. Финални дуел почиње у 15.00, а ток меча можете пратити на нашем порталу.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ђоковић је након преокрета у полуфиналу против Андреја Рубљова стигао до деветог финала на мастерсу у Паризу и имаће прилику да освоји седму титулу у каријери на овом турниру.

Димитров је био бољи од Стефаноса Циципаса и играће прво финале после 2018. године, а уједно бориће се за први трофеј на АТП туру још од 2017. године када је освојио завршни мастерс у Лондону и укупну девету титулу у каријери.
Ђоковић и Димитров су до сада одиграли 12 међусобних дуела, српски тенисер је био бољи на 11 мечева, последњи сусрет имали су у Риму ове године, а Новак је био бољи од бугарског играча.
Димитров је последњи пут савладао Ђоковића пре 10 година на турниру у Мадриду.
Најбољи тенисер је у првом колу Париза био слободан, а у другом је савладао Томаса Мартина Ечеверија 2:0, био је бољи и од Талона Грикспора, 2:1, а у четвртфиналу је победио прошлогодишњег шампиона Холгера Рунеа 2:1, потом је успешно на крај изашао и са поменутим Рубљовом.
Бугарски играч је турнир започео победом над Лоренцом Мусетијем, наставио у истом ритму и елиминисао Данила Медведева, а затим је био бољи од Александера Бублика и Стефаноса Циципаса.
Ђоковић ни на једном мастерсу нема седам титула, у Паризу има прилику да постави нови лични рекорд и да притом дође до 40. трофеја у овој категорији.
Финални дуел између Ђоковића и Димитрова почиње у 15.00, а ток меча можете пратити на нашем порталу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.