4 NAČINA ZA LEČENJE HERPESA: Evo kako da se rešite ove neprijatne pojave

Izvor: Kurir, 08.Nov.2015, 22:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

4 NAČINA ZA LEČENJE HERPESA: Evo kako da se rešite ove neprijatne pojave

Kada se jednom zarazimo herpesom, ovaj virus ostaje stalno prisutan u telu! Pronađite prirodna sredstva i recepte za brzo izlečenje ove neugodne infekcije.

Herpes na usnama je veoma neugodna pojava. Pored toga što pecka svrbi i dugo traje može i da predstavlja estetski problem. Iako po apotekama možemo kupiti mnoge kremice koje pomažu pri izlečenju herpesa nakon njihove upotrebe na usnama ostaju beli tragovi, kao mali ožiljci.

Herpes je inače posledica >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << infekcije virusom Herpes implex, a prenosi se poljupcima, zagrljajima kao i upotrebom zajedničkog pribora za jelo. Nakon što se zarazimo ovaj virus je stalno prisutan u telu, skriven u nervu blizu usta i nosa, a na površinu izbija nakon što nam padne imunitet.

Recepti za lečenje herpersa:

- Napravite gustu smesu od tri krupnija zrna belog luka, sitno izrendana i 100 g meda. Ovom smesom mažite inficirane delove.

- Herpesa se možete rešiti i ako ga budete mazali tripostotnim hidrogenom ili bundevinim uljem koje možete kupiti u svim prodavnicama zdrave hrane.

- Još jedan prirodni lek za herpes je heljdino brašno. Jednostavno, jednu kašiku brašna prelijte sa dve šolje ključale vode, malo prokuvajte i dobijenu smesu mažite preko bolnih delova.

- Pomešajte kašiku soli i kašiku sode bikarbone sa malo vode da dobijete gustu smesu koju ćete mazati nekoliko puta u toku dana...Kao prirodni lekovi protiv herpesa dobro će vam doći i aloe vera, nana i propolis.

(Herbateka)

Autor: Foto: Shutterstock

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.