3x3: Ranč osvojio Prag

Izvor: MVP.rs, 23.Jun.2015, 07:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

3x3: Ranč osvojio Prag

Srpski tim se plasirao na Masters u prestonici Češke.

Prethodnog vikenda u Pragu je održan jedan od Čelendžera u basketu "tri na tri". Ranč iz Srbije je osvojio ovaj turnir, a to nije bilo lako. Bivši šampioni Srbije, u izmenjenom sastavu, prvo je osvojila kvalifikacioni turnir u subotu, da bi u nedelju stigla do trofeja i mesta na Mastersu, koji se igra 8. avgusta na istom mestu.

"Krenuli smo u Prag bez dva igrača, Nemanje Karalića i Ratka Petrića, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << su se neposredno pred turnir povredili. U tim su ušli Dušan Hukić i Petar Rosić. Prvog dana smo igrali kvalifikacioni turnir koji smo osvojili, a drugog dana završni gde smo u polufinalu dobili češku reprezentaciju. Rival u finalu nam je bila selekcija Poljske. Dobili smo ih sa 15:10", rekao je za "MVP portal" jedan od igrača ekipe, Ivan Popović i potom dodao:

"Osećamo se fantastično. Još ne shvatamo šta smo napravili, ali moramo dobro da se spremimo za Masters u Pragu 8. avgusta. Još da iskoristim ovu priliku i da se u ime tima zahvalim predsedniku opštine Ub, Darku Glišiću, jer nam je obezbedio finansijska sredstva za učešće na ovom turniru", dodao je Popović.

Masters u Pragu je jedan od dva u Evropi i jedan od šest u svetu. Prva dva tima sa svakog od njih igraće na završnom Mastersu u Abu Dabiju. Plasman na Masters u prestonici Češke obezbedila je i ekipa Al Vahda iz Novog Sada. Dušan Domović-Bulut i saigrači, koji brane titulu na Vorld turu, izborili su plasman i na Masterse u Manili i Pekingu.

(foto: 3x3 Serbia / Facebook)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.