Izvor: RTS, 17.Apr.2023, 10:11

Ђоковић започео 383. недељу на првом месту АТП листе

Српски тенисер Новак Ђоковић започео је 383. недељу на првом месту АТП листе, која је објављена данас. Од српских тенисера на листи је највише напредовао Филип Крајиновић, док је Ласло Ђере назадовао за чак 16 позиција.
Новак Ђоковић је увећао предност >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << на челу АТП листе у односу на другопласираног Шпанца Карлоса Алкараза. Ђоковић има 7.240 бодова, док је Алкараз други са 6.770.

Норвежанин Каспер Руд је напредовао за једну позицију и сада је трећи тенисер света са 5.255 поена, док је Рус Данил Медведев четврти.
Грк Стефанос Циципас пао је за две позиције, пошто није успео да одбрани титулу на мастерсу у Монте Карлу. Грчки тенисер је сада пети на АТП листи.
Рус Андреј Рубљов, који је освојио титулу у Монте Карлу, задржао је шесту позицију, док је Данац Холгер Руне напредовао за две позиције и тренутно је седми тенисер света.
У Топ 10 најбољих играча света налазе се још Италијан Јаник Синер, Канађанин Феликс Оже-Алијасим и Американац Тејлор Фриц.
Српски тенисер Миомир Кецмановић је напредовао за једну позицију и сада је 33. играч света са 1.125 бодова. Душан Лајовић је пао за једно место и тренутно је 70. на АТП листи са 744 бода. Филип Крајиновић је скочио за четири места и сада се налази на 74. позицији са 731 бодом.
Ласло Ђере је назадовао за чак 16 позиција, пошто је тренутно 78. тенисер на АТП листи са 716 поена. Наредна АТП листа биће објављена за недељу дана.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.