Izvor: RTS, 28.Jun.2023, 17:46

Додељена признања "Хероји 36. Београдског маратона"

У Београду су додељена посебна признања "Хероји 36. Београдског маратона", појединцима који су померили сопствене границе на недавно одржаном 36. Београдском маратону.
Директор Београдског маратона Дарко Хабуш рекао је тим поводом да нам хероји >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Београдског маратона дају могућност да се окупимо и охрабримо у заједничком циљу да се промовише инклузија и да се подигне свест о важности равноправности за све људе.
"Данас награђујемо управо оне који су учинили надљудски напор да заврше своју трку, оне који су им у томе помагали, као и оне који су се својим делима истакли на Београдском маратону", рекао је Хабуш.
Директор Београдског маратона је затим најавио донаторско вече у Чикагу.
 "Искористићу ову прилику да најавим оснивање Фондације Хероји Београдског маратона, чији ће циљеви бити сакупљање средстава за помоћ будућим спортистима из угрожених категорија.“
“Једна од првих активности Фондације биће донаторска вечера коју ћемо организовати у највећем српском граду ван матице, граду Чикагу, неколико дана пре Чикашког маратона", закључио је Хабуш.
Међу добитницима признања Херој Београдског маратона су особе са инвалидитетом - Ана Илић, Вања Петровић, Вук Милеуснић, Милица Кнежевић, Лазар Макуловић, Дамјан Павле Фуцић, Душан Марисављевић, Лука Мосић и Максим Ловић, Димитрије Остојић, Илија Урошевић, али и волонтери - њихови помагачи који су им помогли да у остваре своје снове.
Такође, међу Херојима су и најстарији учесник Влада Стевановић који има 89 година, али и родитељи Филип Симеуновић и Андријана Стефановић који су истрчали полумаратон са бебом, Владимир Станојевић који је победио рак и након тога истрчао маратон 42 км, али и Хероина из Грчке Маријана Аугостаки која је са церебралном парализом завршила Београдски маратон и то дужину од 42км.
Захвалницу за посебан допринос Београдском маратону примили су Град Београд, Српски атлетски савез, Градски завод за медицину спорта, Црвени крст Београда, Туристичка организација Србије и многобројне компаније и хуманитарне организације.
Београдски маратон одржан је 23. априла на улицама главног града и окупио је више од 10.000 учесника из целог света, чиме је оборен рекорд по броју учесника.
"Одговорно друштвено пословање је део пословне политике Београдског маратона дужи низ година и то у сферама односа према друштвеној заједници, спровођењу хуманитарних кампања, промовисања значаја помоћи и даривања појединцима или групама којима је то потребно", саопштено је из Београдског маратона.
Хероји Београдског маратона се организују у сарадњи са Спортским савезом особа са инвалидитетом, а под покровитељством Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.