Izvor: RTS, 23.Apr.2023, 09:13

Шакиб Лашгар и Фејне Гудето победници маратона, Вамбуа и Џебичи победници полумаратона

Тачно у девет сати испред Цркве Светог Марка стартовао је 36. по реду Београдски маратон. Шакиб Лашгар из Марока победник је маратона у конкуренцији атлетичара, док је у конкуренцији атлетичарки најбоља била Етиопљанка Гамеда Фејне Гудето. Бернард Вамбуа из Кеније >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << победник је полумаратона, кроз циљ је прошао после сат времена, четири минута и пет секунди. У женској конкуренцији прва кроз циљ прошла је Лидија Џебичи, такође из Кеније.
Такмичење је организовано у неколико дисциплина: маратону, полумаратону, трци задовољства, а биће одржане и трка на 10 километара и штафетни полумаратон.
Очекује се да ће ове године бити оборен број учесника Београдског маратона. Претпоставка је да ће учествовати више од 10.000 тркача.
У главни град Србије дошло је и више од 2.000 такмичара из иностранства, из укупно 64 земље.
Због маратона је као и претходних година затворен велики број улица.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.