Izvor: RTS, 22.Apr.2023, 23:18

Кошаркашице Црвене звезде освојиле шесту узастопну титулу, 34. у историји

Кошаркашице Црвене звезде победиле су у мајсторици финалне серије плеј-офа Краљево 67:61 и са 3:2 у серији дошле до шесте узастопне титуле, 34. у богатој клупској историји. Тина Јаковина проглашена за најкориснију играчицу финалне серије, она је уједно била и најбољи >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << стрелац.
Утакмица је почела уз доста приметну нервозу на обе стране, а домаћин је после тројке Катанић у 5. минуту повео 11:6, а онда је за три погодила и одлична Наумчев, па Боојовић два пенала за 16:8. Рано је Краљево ушло у бонус, што је Звезда кажњавала, да би Хол тројком донела прву двоцифрену предност, а на крају прве деонице било је 28:15.
Држала је Звезда десетак поена предности и контролисала Гобељић, а Бојовић у 15. минуту донела 33:21, али је Едвардс брзо смањила на 27:33 после серије 6:0. Одговорила је тројком Недељков, а у финишу четрвтине Хол је тројком подигла на 45:31, али је Рајић погодила из даљине уз звук сирене и смањила на 34:45.
Отворило је Краљево трећу деоницу серијом 11:2 и пришло на само „минус 2“ – 45:47. Повредила је Брајковић па су црвено-беле спуштале лопту на Бојовић, али нису погађале, а Тешић је изедначила у 25. минуту – 49:49. Утакмица је била потпуно отворена, да би Гобељић донела прву предност гошђама у 28. минуту 54:52. Пропуштале су црвено-беле своје шансе у нападу, на последњи одмор се отишло при резултату 56:56.
Боље је Звезда почела четврту четвртину мини серијом 6:0 захваљујући Недељков (62:56), а Краљево је пет минута било без поена. Погодила је Бојовић за великих 64:56 на четири минута пре краја, да би Гобељић поентирала – 58:64. Пропустила је Чолић прилику да тројком реши меч, на другој страни Рајић погодила тројку на два минута пре краја – 61:64. Није Звезда погодила, Наумчев је изнудила фаул у нападу од Гобељић, а Рајић је направила кораке 50 секунди пре краја. Фаулирана је Катанић, убацила један пенал 29 секунди пре краја – 65:61. Изли је упутила нерезонски шут из даљине, па је фаулирана Јаковина, која је са линије пенала подигла на 67:61 на 12 секунди пре последње сирене. Промашила је тројку Едвардс и почело је велико славље кошаркашица Црвене звезде!
Звезду је предводила Милица Бојовић са 15 поена, Александра Катанић убацила је 11, док су Невена Наумчев и Челси Хол постигле по девет поена. У екипи Краљева Драгана Гобељић постигла је 16 поена.
Тина Јаковина МВП финалне серије Најбољи стрелац финалне серије је Драгана Гобељић из Краљева, која је постигла укупно 116 поена на пет утакмица. Плакету јој је доделила репрезентативка Србије Маша Јанковић.
Најбоља играчица финалне серије је Тина Јаковина, чланица шампионске екипе, која је остварила  укупно 72 индексна поена. Награду је доделила репрезентативка Србије Маша Јанковић.
Сребрне медаље екипи Краљева доделио је генерални секретар КСС Златко Болић.
Златне медаље победнику плеј-офа и прваку Србије за 2022/2023 екипи Црвене звезде доделио је генерални секретар КСС Златко Болић.
Пехар у трајно власништво прваку Прве женске лиге Србије екипи Црвене звезде уручио је председник КСС Предраг Даниловић, баш као и велики прелазни пехар.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.