Izvor: RTS, 01.Maj.2023, 23:20

Циципас у осмини финала мастерса у Мадриду, Медведев уписао 300. победу у каријери

Пети тенисер света Грк Стефанос Циципас пласирао се у осмину финала мастерса у Мадриду, пошто је победио аргентинског играча Себастијана Баеса 2:1, по сетовима, 7:5, 3:6, 6:3.
Финалиста Мадрида из 2019. године Циципас изборио је пласман у осмини финала >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << после два сата и 13 минута игре са 31. тенисером света Себастијаном Баесом.

У осмини финала Циципас ће играти против домаћег тенисера Бернабеа Запате Мираљеса. 
Баес је у осмом гему првог сета направио брејк и повео 5:3, да би Циципас затим везао четири гема заредом за вођство 1:0 у сетовима.
У другом сету пресудан је био брејк Баеса у другом гему, док је одлучујући, трећи сет решен у завршници.
Грк је стигао до брејка у осмом гему одлучујућег сета чиме је дошао до предности од 5:3, а затим је спасао две брејк лопте и искористио другу меч лопту на свој сервис.
Пласман у осмину финала мастерса у Мадриду обезбедио је и трећи тенисер света, Рус Данил Медведев који је био бољи од сународника Александера Шевченка.
Медведеву је ово била 300 победа у каријери.
У осмину финала раније су се пласирали Аргентинац Педро Качин и поменути тенисер Бернабе Запата Мираљес, али и десети тенисер света Тејлор Фриц.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.