30 sekundi za titulu Reala

Izvor: B92, 09.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

30 sekundi za titulu Reala



Fudbaleri Reala imaće titulu u rukama kada sledećeg vikenda izađu na teren u duelu sa Maljorkom. Real i Barsa u poslednjih 90 minuta šampionata ulaze poravnati i sa dva boda prednosti u odnosu na Sevilju posle dramatičnog pretposlednjeg kola. U 90. minutu Barsa je izgubila prednost protiv Espanjola, a Real je gotovo istovremeno iščupao remi u Saragosi.

Jednaka je drama i na dnu, gde je Selta pobedila Atletiko u Madridu 3:2, dok su Betis i Atletik Bilbao izgubili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << utakmice, pa sada klub iz Galicije ima samo bod zaostatka za dva rivala. Remi u San Sebastijanu sa Santanderom gotovo je izbacio Real Sosijedad iz lige.

Mečevi Barselona – Espanjol i Saragosa – Real Madrid završeni su rezultatom 2:2, posle neverovatne drame.

Espanjol je u gradskom derbiju vodio, Mesi je preokrenuo sa dva gola (od kojih je prvi postigao rukom u stilu Maradone sa SP 1986. godine), ali je Raul Tamudo svojim drugim golom na meču u 90. minutu doneo neviđeno slavlje navijačima Reala.

U Saragosi Real je sve vreme jurio rezultat, pošto je Dijego Milito dva puta donosio prednost aragonskom timu, ali je pogodak Ruda van Nistelroja doneo izjednačenje i vratio prednost Madriđanima, zbog boljeg međusobnog skora sa Barselonom.

Sevilja je imala priliku da pobedom na Maljorci dostigne rivale po broju bodova, ali su odigrali bez golova, uz crveni karton za Ivicu Dragutinovića.

U borbi za dno Betis je izvršio samouništenje, pošto je pred svojim navijačima izgubio od Osasune rezultatom 5:0. Poraz je doživeo i Atletik Bilbao, koji je u Viljarealu vodio, ali je primio tri gola i doveo je u pitanje svoj opstanak i tradiciju neispadanja (jedini klub koji je igrao svaku sezonu Primere uz Real i Barsu).

Selta je iskoristila priliku u punoj meri, pošto je u Madridu preokrenula protiv Atletika posle 0:1 već u četvrtom minutu. Dva gola Bajana i crveni karton Lisana su prebacili prednost na stranu gostiju, koji su sa 3:2 stvorili solidne za opstanak.

Levante je pobedom 4:2 nad Valensijom u gradskom derbiju obezbedio opstanak, pa će sa Nastikom u drugu ligu ići dva kluba iz kvarteta Betis, Atletik, Sosijedad, Selta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.