Izvor: RTS, 10.Feb.2024, 23:46

Мачван мора да врати Партизану 30.000 евра

Бивши кошаркаш Партизана Милан Мачван мора да врати црно-белима 30.000 евра према пресуди Међународног суда у Лозани, потврђено је РТС-у у управи клуба.
Процес је потрајао годинама, да би био решен у корист клуба из Хумске.
"Приликом мог доласка >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у Партизан, бившим играчима, агенцијама и запосленима у клубу је дуговано између 5.000.000 и 6.000.000 евра. У том тренутку Мачванова потраживања била су око 100.000 евра. Преговарали смо, трећину дуга је опростио, док је остатак требало да му се исплати кроз четири године. Обично се у таквим ситуацијама дефинише да се исплати цео остатак, ако каснимо неке рате“, изјавио је председник Партизана Остоја Мијаиловић за "Б92".
Према његовим речима проблем је ескалирао у сезони короне, кад није било прихода у клупској каси.
"Кад смо ушли у проблематичну годину и услед пандемије вируса корона нисмо продали ниједну карту, гледајући како да преживимо као клуб, Мачван је ту ситуацију користио. Тад је тужио Партизан за 30.000 евра. Прошле године посебна комисија при Олимпијском комитету Србије прошле године донела је скандалозну одлуку на основу које би Мачван требало да добије око 75.000 евра од Партизана. Пресуду смо прихватили, платили пенал, али сам тад одлучио да покренемо судски поступак у Лозани, пред Међународним судом за спорт. Платили смо и трошкове процеса, а пре неколико дана је стигла пресуда на основу које ће Мачван морати да врати Партизану новац. Све укупно око 30.000 евра. Тако смо показали да смо у праву“, каже први човек Партизана.
"Постоје легенде, попут Александра Саше Павловића или Предрага Дробњака који су опраштали новац Партизану. Нажалост, имали смо и случајеве са играчима као што је Мачван. Показало се да је правда на нашој страни, без обзира на накарадну одлуку комисије ОКС. Сад ће Мачван морати да извади новац из џепа и да плати тих око 30.000 евра“, појаснио је Остоја Мијаиловић. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.