Izvor: RTS, 03.Dec.2023, 11:40

Далас направио 30:0 за седам минута у последњој четвртини и изгубио утакмицу

Кошаркаши Оклахоме надиграли су Далас са 126:120 на гостовању у утакмици са пуно обрта и необичних рекорда. Иако је у једном тренутку Далас имао заостатак од 24 поена у самој завршници меча успели су са 30 поена у низу чак и да поведу са шест поена разлике да би потом ипак >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << победу препустили гостујућем тиму. И Лука Дончић је дао свој допринос поставивши нови рекорд у ефикасности.
Оклахома је одлично ушла у меч на гостовању, преузела иницијативу и дошла до убедљиве предности током прве три четвртине меча, па се учинило да неће бити велике неизвесности о победи.

А онда је на почетку последње четвртине при вођсту Оклахоме са 24 разлике на 87:111, Далас начинио несвакидашњу и до сада у НБА невиђену серију у нападу и одбрани.
За само шест минута направили су серију погодака за 30 поена без иједног примљеног коша за резултатски преокрет и предност од шест поена за 117:111 за учазак у неизвесну завршницу.
Тиме су поставили нови рекорд у НБА лиги, а онда су посустали и у последњих минут и по игре нису постигли ни један поен препустивши гостима победу.
Тим Денвера је у ефикасности опет предводио Лука Дочић који је постиgао нови троструки двоцифрен учинак са 36 поена уз 18 асистенција и 15 скокова, чиме је поставио нови рекорд у каријери i изједначио се са Ларијем Бирдом на деветом месту вечне листе.
Али упркос рекорду имао је и две изгубљене лопте у самој завршници меча чиме је и знатно допринео поразу тима.
Прво је на минут и по до краја, у моменту када је Далас водио са 120:118, изгубио лопту а Чет Холмгрен је постигао кош за изједначење Оклахоме на 120:120, да би после промашаја Сета Карија и коша Џејлена Вилијамса за 122:120 опет направио грешку из које је Шај Гилџес Александер одвео Тандере на 124:120 на 36 секунди пре краја.
Иако су поставили нове рекорде у НБА лиги у Даласу ће због пораза ипак настојати да што пре забораве овај меч.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.