Izvor: RTS, 04.Jul.2023, 17:53

Нејмар кажњен са 3,1 милион евра због нелегалне градње у Бразилу

Прослављени бразилски фудбалер Неимар кажњен је са 3,1 милион евра због кршења еколошких прописа приликом грађевинских радова на његовој вили у предграђу Рио де Жанеира. Власти су наредиле прекид свих радова и затвориле то место, а бразилски медији преносе да је >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 31-годишњи нападач у међувремену направио журку у вили.
Суд у Бразилу је казну изрекао због изградње вештачког језера без еколошке дозволе у дворишту виле прослављеног фудбалера Нејмара.

Међу утврђеним прекршајима су и неовлашћено преусмеравање водотока, као и неовлашћено премештање земље и биљки, а Нејмар има право да се жали у наредних 20 дана.
Нападач Пари Сен Жермена је некретнину у Мангаратиби, 120 километара западно од Рио де Жанеира, купио 2016. године,
Према извештајима локалних медија она се простире на 10.000 квадратних метара и укључује хелиодром, спа центар и теретану, а Неимар је недавно почео и изградњу вештачког језера на том потезу.
Локалне власти су, након притужби на друштвеним мрежама, откриле неколико прекршаја током градње вештачког језера и плаже и преднеле тужбу против прослављеног фудбалера Пари Сен Жермена.
Нејмар није играо од фебруара, а појавиле су се гласине да би могао да напусти ПСЖ, са којим има уговор до 2027. године.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.