Izvor: RTS, 12.Mar.2024, 16:25

Одржан жреб за 25. Меморијал "Играјмо за шеснаест"

Двадесет пети Меморијал "Играјмо за шеснаест" РТС-а почео је јавним жребом за учеснике у малом фудбалу.
Гости емисије "Један добар дан" били су Мирослав Медић, председник Организационог одбора и брат погинулог Синише Медића, као и члан одбора Ненад >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Милуновић.

Медић је пре свега подсетио на несрећан повод због ког се турнир и организује.
"Ево, по двадесет пети пут смо се окупили данас да извучемо парове за овај меморијал. Као што знате, а и да подсетим ваше гледаоце, повод за овај меморијал је најтужнији догађај у историји наше куће, када је 23. априла 1999. године одлуком и вољом НАТО челника први пут у историји гађана једна медијска кућа у којој је, а они су то врло добро знали, свако ноћ било између 150 и 160 људи. Шеснаест наших рођака, колега и пријатеља нису имали среће да преживе тај напад и злочин", рекао је Медић.

Подсетио је да се турнири организују у шест спортова и да су сада већ постали регионалног карактера.
"Због тога су наше колеге 2000. године на терену у Кошутњаку одлучиле да организују турнир у малом фудбалу са идејом да се ту састану, да се кроз спорт сете својих колега и тако чувају то сећање. Због тога смо се ми данас окупили, извлачили смо данас парове за турнир у малом фудбалу у мушкој и женској конкуренцији. А да подсетим да поред малог фудбала 'Меморијал играјемо за 16' садржи још пет спортова, а то су куглање, стони тенис, шах, баскет три на три и електронски фудбал. То више није локално, то је сада регионално такмичење и игра се у још осам градова у Србији, а долазе нам и колеге из Словеније, Републике Српске, Македоније и наши пријатељи из Холандије", додао је Медић.

Турнир ће бити одржан у пет категорија, а осим у мушкој конкуренцији редакције РТС-а, екипе ће бити подељене у групе пријатеља редакције, других градова, млађих категорија и женских тимова.
"Екипа радника обезбеђења је била веома успешна у претходним годинама, али јако смо поносни и на млађе категорије које ће нас наследити, а захвални смо и ветеранским екипама које се труде, долазе сваке године и подржавају нас. Женски турнир је такође јако занимљив и може се видети одлична игра и атрактивни потези", изјавио је Медић.
Прве утакмице на програму су у недељу 17. марта у Спортском центру "Раковица". Финале ће бити одиграно 27. априла у Спортском центру "Шумице".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.