Izvor: RTS, 08.Mar.2024, 14:15

Одржана промоција медаља за Светско првенство у кросу "Београд 24"

У Парку пријатељства промовисане су медаље за Светско првенство у кросу које ће се одржати у Београду 30. марта. Представљање медаља одржано је симболично у Парку пријатељства, где ће се крос и одржати, испред споменика "Вечна ватра".
Пре промоције >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << медаља одржана је симболична трка малишана Атлетског клуба Партизан и Атлетског клуба "Атлетикус" Земун.

Како је саопштено из Српског атлетског савеза (САС), нове медаље се издвајају из гомиле по својим индивидуалним облицима, бојама и техникама израде.
Ново живописно уметничко дело које је српска атлетика припремила за домаће и светске асове кроса и краљице спортова креирано је са посебним акцентом на подизање морала учесника, јер добијање медаље је признање за напоран рад и посвећеност коју су спортисти уложили у своје тренинге.
На медаљама се налазе мотиви по којима су Србија и Београд уникатни, јединствени и посебни, од графичког приказа ушћа двеју међународних река Саве и Дунава у српској престоници, до мотива ћилима који су настали у Србији и који су тканина прошлости, садашњости и будућности и представљају вечност као што су само медаље у које спортисти уложе сваки атом своје снаге.
На крају ту су и сами тркачи уједињени у заједничком циљу и другарство међу спортистима које се рађа док заједно настоје да остваре своје циљеве.
Представницима медија су се током промоције медаља обратили председник Организационог комитета СП у кросу Слободан Бранковић и српски атлетичар Елзан Бибић.
"Данас смо се окупили овде како би вам открили медаље Светког првенства у кросу које ће се одржати за три недеље управо на овом месту. Већ у понедељак крећу радови у Парку пријатељства, а за седам дана овај простор нећете моћи да препознате. Ове медаље нису само комад метала већ симбол труда, страсти и преданости сваког такмичара који ће се суочити с изазовима на стази", рекао је Бранковић.
Додао је да свака медаља носи са собом причу о тренинзима, одлучности и неизмерном труду који је уложен како би дошли до њеног освајања.

"Српски атлетски савез је у протеклој деценији организовао мноштво такмичења, од који су свакако најзначајнија Европско и Светско у дворани, на којима смо се увек трудили да будемо уникатни и савршени у свим секторима организације па тако и у домену медаља", закључио је Бранковић.
Бибић је на почетку обраћања рекао да бити атлетичар значи много више од самог трчања и такмичења.
"То је пут испуњен изазовима, радом и, наравно, подршком коју добијамо од организација попут наше атлетске федерације, града и државе. Организација такмичења у нашој земљи има кључну улогу у нашим спортским каријерама. Они су ти који стварају платформу на којој можемо демонстрирати свој труд, таленат и преданост. Кроз њихов рад, имамо прилику такмичити се на националном нивоу, представљајући своју земљу с поносом и достојанством", истакао је Бибић.
Атлетичар је додао да медаље нису само метални комад који виси око врата, већ да представљају сате рада, одрицања и преданости који су уложени у сваком тренутку тренинга.
"Свака медаља носи причу о успонима, падовима и огромном труду који смо уложили како бисмо стигли до тог тренутка. Медаље нису само награде, већ симболи упорности и храбрости. За атлетичаре, оне представљају не само успех на спортском пољу, већ и понос и радост које доносимо својој земљи. Захвалан сам нашој организацији и свима који су део овог пута са мном. Хвала вам на подршци и вери у нас, атлетичаре", рекао је Бибић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.