Izvor: RTS, 28.Avg.2023, 05:42

Почиње Ју-Ес опен, Ђоковић креће у поход на 24. гренд слем титулу

На тениским теренима "Флашинг Медоуза" у Њујорку почиње последњи гренд слем турнир сезоне – Ју-Ес опен. Новак Ђоковић ће играти у Њујорку први пут од 2021. године, а покушаће да освоји 24. гренд слем титулу.
Мечевима првог кола данас почиње последњи >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << гренд слем у сезони, а све очи спортске јавности упрте су у најбољег тенисера у историји Новака Ђоковића.
Најбољи српски тенисер покушаће да у Њујорку освоји 24. гренд слем трофеј. Ђоковић ће по 17. пут у каријери учествовати на Ју-Ес опену, а Отворено првенство САД је освојио 2011, 2015. и 2018. године.
Српски тенисер није учествовао прошле године на Отвореном првенству САД због статуса вакцинације.
Ђоковић је на свом последњем наступу у Њујорку 2021. године у финалу поражен од Руса Данила Медведева.
Српски тенисер ће у првом колу овогодишњег Ју-Ес опена у уторак од три сата иза поноћи играти против Александра Милера из Француске.
Ђоковић има 23 гренд слем титуле и потребна му је још једна да би се изједначио са Маргарет Корт, која је са 24 трофеја рекордерка у обе конкуренције.
Србију ће у сингл конкуренцији представљати још Миомир Кецмановић, Ласло Ђере и Душан Лајовић.
Ђере ће у понедељак око 20 сати играти против Американца Брендона Накашиме, док ће ривал Кецмановићу око 21 час да буде Хуан Пабло Вариљас из Перуа.
Лајовић ће највероватније играти у уторак поподне против Кинеза Јибинг Вуа.
Титулу у мушкој конкуренцији брани Шпанац Карлос Алкараз, који је прошле године у финалу турнира у Њујорку победио Каспера Руда 6:4, 2:6, 7:6 (7:1), 6:3.
Трофеј на Ју-Ес опену у женској конкуренцији браниће најбоља тенисерка света Пољакиња Ига Швјонтек, која је прошле године у финалу савладала Онс Жабер из Туниса 6:2, 7:6 (7:5).
Четврти гренд слем турнир сезоне има 142. године дугу традицију.
Први Ју-Ес опен је одигран 1881. године. Овогодишњи наградни фонд Ју-Ес опена износи 65 милиона долара.
Победници у синглу у мушкој и женској конкуренцији добиће по три милиона долара, а пораженима у финалу ће припасти по 1,5 милиона долара.
Отворено првенство САД биће одиграно од 28. августа до 10. септембра.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.