Izvor: RTS, 19.Maj.2023, 16:13

Стартује Меморијална 24. једриличарска регата „Зоран Радосављевић“

Меморијална 24. једриличарска регата „Зоран Радосављевић“ биће одржана у суботу и у недељу, 20. и 21. маја, на регатним пољима на Савском језеру и реци Сави у Београду, уз подршку Министарства одбране и Војске Србије.
На Савском језеру током оба дана, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << оквирно између 10 и 14 часова, такмичиће се најмлађи једриличари до 12 година у класи Оптимист, док ће се на реци Сави такмичити искуснији једриличари у класама ИЛЦА4, ИЛЦА6, ИЛЦА7, микро и крсташ, саопштило је Министарство одбране.

Прихват и регистрација такмичара у класи Оптимист је на макишкој страни Савског језера, код кафића „Греен Милл Фамилy“, док ће се такмичари у осталим класама окупљати код АЈК „Београд“, Бежанијски зимовник 35, на реци Сави
„Зокијева регата“ одржава се у част пасионираног једриличара, мајора пилота Зорана Радосављевића, припадника елитне 127. ловачке авијацијске ескадриле РВ и ПВО Војске Југославије, који је херојски погинуо бранећи отаџбину током НАТО агресије 26. марта 1999. године.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.