Izvor: RTS, 28.Apr.2023, 08:25

Саопштење Евролиге: Одлука дисциплинског судије у наредна 24 часа, осуђујемо догађај

Евролига је објавила званично саопштење поводом туче на мечу Партизана и Реал Мадрида у ком истиче да ће надлежно лице током дана одлучити какве ће бити санкције по кошаркаше укључене у неспортске сцене у Мадриду.
У саопштењу Евролиге пише да >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је меч прекинут пре краја јер у два тима није било минимума од по два играча како би се сусрет окончао на терену.
"Када су дисквалификације примењене на оне играче који су учествовали у сукобу и оне који су аутоматски избачени због напуштања простора за клупу, ниједна екипа није имала потребан минимум од два играча који је потребан да се утакмица заврши на терену, тако да се утакмица сматра званично завршеном резултатом који је био активан у време прекида, а то је 80-95 у корист Партизана, који тако сада води у серији 2-0", наведено је у саопштењу.
Одлука о казнама ће бити донета у наредна 24 часа.
"Кошаркашка Евролига је проследила пријављене чињенице независном дисциплинском судији Евролиге, који ће у наредна 24 часа донети одлуку о инцидентима на терену у складу са утврђеним поступком", пише Евролига.
"Евролига најоштрије осуђује догађаје који су се десили на крају утакмице. Овакви догађаји не представљају поштовање вредности које лига и њени клубови промовишу и које оличавају кошаркашки спорт", стоји у саопштењу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.