Izvor: RTS, 17.Jul.2023, 22:20

Леброн Џејмс ће носити број 23 у новој НБА сезони

Један од најбољих кошаркаша данашњице Леброн Џејмс у наредној сезони носиће на дресу број 23, објавили су Лос Анђелес лејкерси.
Леброн Џејмс наредне сезоне носиће дрес Лејкерса са бројем 23, уместо досадашње "шестице", објавио је тим из Лос Анђелеса.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << /> У 14 од претходних 20 сезона колико наступа у НБА лиги, "Краљ" Џејмс је носио број 23, а од наредне сезоне поново ће имати овај број на леђима, у част Била Расела.
Наиме, НБА лига је после смрти најтрофејнијег НБА кошаркаша одлучила да повуче из употребе број 6 широм лиге, али играчи који су већ носили тај број могу да га задрже до краја каријере или док не одлуче да промене број.
Иако је Леброн могао да остави "шестицу", одлучио се да врати 23 у част великог Била Расела.
Најбољи стрелац у историји такмичења првих седам сезона у НБА носио је број 23 играјући за Кливленд, али је узео "шестицу" када је прешао у Мајами. Повратком у Кавалирсе, поново је вратио број 23 на леђа, који је задржао и после одласка у Калифорнију, све до 2021. године.
Леброн је четвороструки НБА шампион, а прошле сезоне постао је и најбољи стрелац у историји лиге престигавши Карима Абдула Џабара.
Његов дрес био је најпродаванији у другом делу претходне сезоне.
Џејмс је размишљао да заврши каријеру, после "метле" од Денвера у полуфиналу Западне конференције, али се одлучио да остане део НБА каравана.
Вероватно му је при одлуци помогла и чињеница да би у наредној сезони требало да заради 47,6 милиона долара.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.