Izvor: RTS, 07.Nov.2023, 07:55

Звезда против Лајпцига тражи први тријумф у Лиги шампиона (21.00, РТС1)

Фудбалери Црвене звезде играју против Лајпцига меч четвртог кола Лиге шампиона и траже прву победу у елитном такмичењу. Директан пренос утакмице са стадиона "Рајко Митић" је на Првом програму РТС-а, од 21.00 час, кретање резултата и текстуални пренос можете пратити >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << на нашем порталу.
Само један бод освојила је Црвена звезда у прва три кола у Групи Г Лиге шампиона, па је утакмица против Лајпцига права прилика да се упише прва победа и задрже шансе за европско пролеће.
Црвено-бели су пре две седмице поражени у Лајпцигу 3:1, али нису разочарали игром и ставом, те су показали да могу да играју равноправно са најбољим екипама из најјачих еропских лига.
Оно што брине тренера Барака Бахара свакако је одбрана, која је у прве три утакмице у елити дозволила противницима чак осам погодака, што је превише без обзира на имена ривала.
Лајпциг не долази у Београд у добром расположењу, што због повреде Данија Олма, што због пораза у Мајнцу у последњој утакмици Бундеслиге.
Ипак, тренер Марко Розе на окупу има спој младих и искусних играча, који већ неколико година играју на највишем европском нивоу, али против Звезде је мало која екипа фаворит у Београду.
Црвено-бели морају да почну да сакупљју бодове, уколико желе да се боре у Лиги шампиона и на пролеће, или макар освоје треће место у групи за наставак такмичења у Лиги Европе.
Звезда ће на стадиону "Рајко Митић" имати велику подршку навијача, с обзиром да је Уефа ублажила казну црвено-белима после утакмице са Јанг бојсима.
У другој утакмици Групе Г, екипа Јанг бојса иде на ноге шампиону Европе Манчестер ситију.
После три одиграна кола Сити има 9 освојених бодова, Лајпциг 6, а Црвена звезда и Јанг бојс по 1.
Дуел између Црвене звезде и Лајпцига на програму је од 21.00 час, уз директан пренос на Првом програму РТС-а.
Кретање резултата и текстуални пренос утакмице можете пратити на нашем порталу из часа у час.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.