Izvor: RTS, 16.Maj.2023, 17:26

Џајић и Шурбатовић са Чеферином о кандидатури Србије за ЕП младих 2027. године

Челници Фудбалског савеза Србије (ФСС), председник Драган Џајић и генерални секретар Јован Шурбатовић, на позив председника Европске фудбалске федерације (УЕФА) Александера Чеферина, боравили су у службеној посети у Ниону и том приликом разговарали са првим човеком >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << европске куће фудбала и његовим најближим сарадником Зораном Лаковићем, саопштено је из ФСС.
Џајић и Шурбатовић упознали су председника Чеферина са стратешким циљевима ФСС у наредне четири године, који се пре свега односе на заједничка улагања у инфраструкутуру и травнате подлоге, изградњу административне зграде, оснивање Академије ФСС и могућности да Србија буде домаћин једног од завршних турнира Европског првенства у млађим узрасним категоријама.
На састанку је било речи о потенцијалној кандидатури Србије за домаћина ЕП за младе репрезентације 2027. године, а констатовано је да Србија изградњом Националног стадиона од 50.000 места стиче реалне шансе за организацију финалне утакмице Лиге Европе или Лиге конференција.
Чеферин је још једном похвалио напоре ФСС, који уз свесрдну подршку Владе Србије на прави начин користи средства УЕФА намењена развоју инфраструктуре и стварању лепше слике на теренима широм земље.
Потврђено је још једном да ће четвртог октобра ове године Београд бити домаћин ХЕТ-ТРИК Комитета УЕФА, а готово је извесно да ће се један од наредних семинара Судијске организације УЕФА такође одржати у Спортском центру ФСС у Старој Пазови.
Једна од тема на састанку челника ФСС и председника УЕФА, била је и потенцијална кандидатура Београда за организацију УЕФА Конгреса у наредним годинама.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.